Julkaistu 04.09.2020 0          
Cabaret saa ensi-iltansa perjantaina

Turun Kaupunginteatteri on valmiina vastaanottamaan yleisön

Turun Kaupunginteatterissa palataan pian esitystoiminnan pariin viiden kuukauden tauon jälkeen. Huolella valmisteltu ohjelmisto on tuore ja esityksistä nauttiminen turvallista teatterin luomien ja testaamien uusien käytäntöjen ansiosta.

”Olemme todellakin valmiit avaamaan taas ovemme. Yleisöä ehti tulla iso ikävä hiljaisten kuukausien aikana, joten syyskauden alkaminen tuntuu nyt erityisen hyvältä”, kuvailee Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki tunnelmia teatterilla.

”Isossa teatterissa eletään aina muutosten keskellä. Nyt seuraamme tarkasti virustilannetta Suomessa. Jos tällainen talo ei pysty reagoimaan uusiin tilanteisiin nopeasti, niin ei mikään”, pohtii toimitusjohtaja Arto Valkama.

Turvallinen syyskausi on yhteispeliä

Syksyn kiinnostava ohjelmisto kannustaa kotimaanmatkailuun, mutta koska käytössä on vain joka toinen katsomopaikka, on lippuja saatavilla vain rajoitettu määrä. Sairastapauksissa teatteri vaihtaa liput aina kuluitta myöhempiin näytöksiin. Puolitettu katsojamäärä ehkäisee ruuhkia ja mahdollistaa turvavälien pitämisen yleisötiloissa. Salien ovet avataan tavallista aikaisemmin ja teatterin henkilökunta ohjaa katsomon väljään täyttöön. Lippujen paikkanumerot eivät ole voimassa, mutta jaottelu permannon ja parven välillä on. Halutessaan takin saa ottaa mukaan katsomoon ja väliajalla saa jäädä katsomoon istumaan.

Teatterin tekemät muutokset vaativat yhteispeliä myös yleisöltä. Kaikkein tärkeintä on, että kukaan ei tule yleisötilaisuuksiin sairaana. Teatteri viestii uusista käytännöistä, turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta huolehtimisesta sekä etukäteen että teatterin tiloissa.

Tilanteeseen koulutetun henkilökunnan hymy näkyy tänä syksynä suojavisiirin läpi ja teatteri suosittelee myös yleisölle kasvosuojan käyttöä. Teatteri toivoo, että katsojat tutustuvat etukäteen verkkosivuilta löytyvään yleisön ohjeistukseen ja noudattavat henkilökunnan paikan päällä antamia ohjeita.

Teatterikausi käynnistyy rakastetulla musikaalilla ja uutuuskomedialla

Kaupunginteatterin syyskausi starttaa Päänäyttämöllä 4.9. suurieleisellä, energisellä ja pakahduttavalla Cabaret-musikaalilla. Sen tarjoilee klassikkoa uusin silmin tarkastellut Jakob Höglund työryhmineen. Päänäyttämöllä tullaan näkemään alkusyksystä myös liuta huippuvierailuja ja Eero Ahon tähdittämä menestyskomedia Don Juan.

Pienellä näyttämöllä saa 9.9. kantaesityksensä Juho Mantereen musta komedia Rakkaani, Conan Barbaari. Esityksen huumori on groteskia ja hiki taatusti aitoa, kun Kansallisteatterin lavoilta tuttu Miro Lopperi eläytyy kiusatun koulupojan hurjaan todellisuuspakoon.

Sopukassa koetaan syyskuussa jälleen väkeviä elämyksiä. Merenalaiset supersankarit, eli fotosynteettiset levät ja eliöt, valokeilaan nostava Mareld saa ensi-iltansa 10.9. Sopukan monipuolisessa ohjelmistossa nähdään muitakin vapaan kentän kanssa tuotettuja yhteistyöesityksiä sekä keväällä kertaalleen striimattu, naisten koskettavia tarinoita kotirintamalta kertova Toinen tuntematon.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa