Julkaistu 10.09.2020 0          

Johanna Oras tuo juhlanäyttelynsä Logomoon

Logomossa narikkaan jonotus tapahtuu merkittyjä väyliä pitkin turvaväleistä huolehtien.

Turun Logomossa valmistaudutaan luottavaisin mielin syksyn tapahtumakauteen. Kävijöiden turvallisuudesta huolehditaan muun muassa väljemmillä tilajärjestelyillä. Syyskuussa Logomossa nähdään taiteilija Johanna Oraksen 50-vuotisjuhlanäyttely.

Turvallisuuteen liittyviä ratkaisuja pohditaan myös tapahtumajärjestäjien kanssa. Esimerkiksi syyskuussa 50-vuotisjuhlanäyttelynsä Logomoon pystyttävän taiteilija Johanna Oraksen kanssa on suunniteltu galleriatilan kiertosuunta. Näyttelyvieraille on tarjolla myös käsidesiä ja designkasvomaskeja.

– Näyttelytilaan otetaan kerralla 60 henkeä, kun normaalioloissa tilaan mahtuu 150 kävijää, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Oraksen I’m Every Artist -näyttely oli alun perin tarkoitus järjestää jo keväällä, mutta koronaepidemiatilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin uuteen ajankohtaan.

– Kevät oli kaikin puolin ahdistavaa aikaa, mutta kesällä huomasin, että ihmiset kaipaavat lohtua taiteesta ja enemmän värejä. Se näkyy uusimmissa töissäni, Oras kertoo.

Näyttelyn aikana Oras lanseeraa myös tuoteuutuuksia. Valaisinmallisto on syntynyt yhteistyössä kaarinalaisen perheyrityksen Valaisin Grönlundin kanssa ja liukuovia valmistavalle Liunelle Oras on suunnitellut erilaisia taideovia.

– Taide on mitä oivallisin keino tuoda uutta ilmettä kotiin helposti esimerkiksi astianpesukoneeseen laitettavan koko etulevyn peittävän taidemagneetin avulla, Oras kertoo.

The Voice of Finland -tähtivalmentajien kappaleista syntyi maalauksia

Johanna Oraksen näyttelyssä on esillä myös teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Logomolla järjestettävän The Voice of Finlandin tähtivalmentajien kappaleista.

Juha Tapion lauluista tauluksi on muuntautunut kappale Sinun vuorosi loistaa, Toni Wirtaselta Oma tie, Redramalta Clouds ja Anna Puun tuotannosta Me ollaan runo.

– Musiikki on ollut innoituksen ja inspiraation lähde jo urani alusta lähtien. Tietyt kappaleet synnyttävät joskus välittömästi visuaalisen ja selkeän kuvan maalauksesta. Sinun vuorosi loistaa on esimerkiksi räiskyvä, energisoiva työ, jossa on käytetty paljon värejä, Oras kertoo.

Oras on artistivieraana paikalla jokaisessa neljässä suoran lähetyksen VIP-illassa 10., 11., 18. ja 25. syyskuuta. Galleria-salin näyttelytilaan taiteilija tuo myös ateljeensa ja on näyttelyvieraiden tavattavissa, tapaamisajankohdat voi tarkistaa tapahtumakalenterista.

Johanna Oras, I’m Every Artist, 50-vuotisjuhlanäyttely Logomon Galleria-salissa 10.9.–26.9.2020. Sisäänkäynti Teatron ovista. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa