Julkaistu 10.09.2020 0          
Siirtoja, mutta ei peruutuksia

Kokous- ja tapahtuma-ala siirtelee tilaisuuksia jopa jo kolmatta kertaa

Valtava määrä tälle vuodelle ja tulevalle syksylle suunniteltuja kokouksia ja kongresseja on siirretty ensi keväälle tai pidemmälle vuoteen 2021. Osaa tapahtumista on nyt siirretty jo kaksi, jopa kolme kertaa. Kokoustilojen lisäksi samalla on siirretty majoituksia, matkoja ja juhlatilojen varauksia.

-Positiivista on kuitenkin se, että varsinaisia peruutuksia on tullut todella vähän. Se antaa uskoa tulevaisuuteen meille kaikille, sanoo Sari Ruusumo, Turun kaupungin ja Visit Turun kongressipäällikkö. Hän on ollut viime viikkoina laajasti yhteydessä Turun talousalueen kokous- ja kongrenssialan toimijoihin, ja valaa uskoa alaan.

-Suomi on koko Pohjoismaiden johtava kongressimaa ja Turku on profiloitunut vahvasti tieteellisiin kongrensseihin ja järjestökokouksiin. Meillä on hyvä pohja, josta voimme jatkaa, kun tilanne rauhoittuu.

Valtava digiloikka

Jos jotain positiivista pitää tilanteesta hakea, koronan vuoksi tapahtumien järjestämisessä on otettu valtava digiloikka. Ruusumon arvion mukaan ala on kehittynyt puolessa vuodessa sen, mitä muuten olisi tapahtunut ehkä parin-kolmen vuoden aikana.

-Esimerkiksi Logomo on lähtenyt rohkeasti satsaamaan uuteen ja sieltä löytyy studio, josta voidaan tehdä monimuotoisia striimauksia, tv-tason lähetyksiä ja nauhoituksia, mittavia online-äänestyksiä sekä hyödyntää pian jopa lisättyä todellisuutta.

Hybridit tulivat jäädäkseen

Hybriditapahtumat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, ja Ruusumo näkee, että ne ovat tulleet jäädäkseen.

-Kaikkien tapahtumien ohjelma suunnitellaan nyt niin, että mietitään sekä paikan päällä olevia että sähköisesti mukana olevia osallistujia. Kun seminaarivieraat siirtyvät esimerkiksi lounaalle, online-katsojille on suunniteltu omaa ohjelmaa, vaikkapa sponsorien tarjoamaan sisältöä tai livehaastatteluita tilaisuudesta.

-Hybriditilaisuuksista on paljon muutakin hyötyä: jos tapahtuma tallennetaan, puheenvuoroihin voi aina palata jälkikäteen.

Koe nämä Turussa - Sari Ruusumon tärpit kokousjärjestäjälle

Turun linnan uudet näyttelyt: sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ura ja Turun linnan sodanjälkeinen sisustus. Kunnon porrastreenit samalla! Ravintoloitsijalta voi pyytää Suomen upeimman historiallisen juhlahuoneiston esittelyn.

Visit Turun ammattitaitoisten oppaiden kävelykierrokset, raikkaassa ulkoilmassa räväkkää historiaa erikoisteemoilla: uskallatko kokeilla väkivallantekojen historiaa tai jopa vahvojen naisten historiaa? Kohta uuteen Turun Ammattikorkeakoulun EduCityynkin voi tilata opastetun kierroksen, luvassa upeaa arkkitehtuuria.

Forum Marinumin uusi näyttely avaa maakravunkin silmät: varaa opas ennen illallista ja aloita kierros alkumaljalla Suomen Joutsenella. Saariston parhaita makuja nyt lautastarjoiluna Voiveljien keittiöstä ravintola Göranissa.

Kakola on nousussa kukoistukseen: huippuopas Anu Salminen kertoo kierroksella lämpimällä ”kirkherskan” sydämellä talon karun historian ja sen jälkeen Kakolan Ruusun ruokaa tarjoillaan kohta useammassa tilassa. Pieni ryhmä mahtuu vaikka torniin ja vähän isompi entiseen kirkkoon, josta on uusi, upea juhlasali. Mene Funikulaarilla, jos uskallat! Hotelli Kakolakin avaa ovensa syyskuun lopussa.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa