Julkaistu 10.09.2020 0          

Paraisten keskustan siluetti täydentyy

Paraisten kaupungin ja Priima-Yhtiöiden esitetään ryhtyvän yhdessä kehittämään Hietapellonkadun itäpuolella sijaitsevaa keskustakorttelia Paraisten keskustassa. Tavoitteena on rakentaa tälle keskeiselle alueelle kaksi kerrostaloa, joista on näkymä Keskuspuistoon. Kyseinen Paraisten kaupungin omistama alue on ollut mukana kaupungin kaavoitusohjelmassa usean vuoden ajan ja suunnittelu aloitetaan nyt hankenimellä ”Norra Famnen” yhteistyössä kerrostalot toteuttavan Priima-Yhtiöt kanssa. Tavoitteena on rakentaa luontevaa jatkoa Parsbyn asuinalueelle ja liittää yhteen viihtyisää huoneistoasumista ja perinteistä pientaloasumista vehreässä ympäristössä. Hankkeen nimi juontuu hankealueen eteläpuolella sijaitsevan kujan nimestä.

Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén on tyytyväinen mahdollisuudesta saada uusien asuntojen myötä lisää asukkaita ja lisää elinvoimaa kaupunkiin: ”Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Priima-Yhtiöiden kanssa. Yhdessä pystymme hyvin konkreettisesti toteuttamaan kaupungin strategista tavoitetta kaupungin ydinkeskustan tiivistämisestä ja uusien asuntojen luomisesta keskustaan.”

Johtaja Jari Rastas Priima-Yhtiöistä kehuu kaupungin kanssa tehtyä yhteistyötä sujuvaksi ja uskoo hankkeen etenevän ripeästi: ”Meille on tyypillistä tehdä kokonaisvaltaisia hankkeita, jotka aloitetaan kaavoitustyöllä. Tähän tarvitaan hyvää yhteistyötä kuntasektorin kanssa ja myös yhteisiä kehitysvisioita. Olemme vuosien mittaan luoneet toimivia asuin- ja palvelukokonaisuuksia, näistä esimerkkinä muun muassa Turun Kuninkaanlaakson kortteli. Parainen on ollut jo jonkin aikaa ajatuksissamme saariston pääkaupunkiasemansa vuoksi. Neuvottelut kaupungin kanssa johtivat nopeasti kiinnostavan sijainnin omaavaan ja sopivan kokoiseen hanke-esitykseen. Tähtäämme ”Norra Famnenin” kehitysprojektissa laadukkaaseen toteutukseen ja kaupungin merelliseen kuvaan sopivaan lopputulokseen.”

Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona 16.9.2020. Kerrostalojen rakentaminen alkaa aikaisintaan syksyllä 2021. Priima-Yhtiöiden tavoitteena on toteuttaa vajaat 60 huoneistoa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa