Julkaistu 14.09.2020 0          

Saariston syksy kutsuu - viikonloppuna nautitaan sadonkorjuujuhlista

Kuva: Jarina Lehtinen

Kotimaiset matkailijat onnistuivat kannattelemaan Paraisten majoitustilastoja plussan puolelle kesä- ja heinäkuussa. Nyt haetaan kasvua sesongin pidentämisestä.

- Saimme keväällä yhdessä Kemiönsaaren kanssa V-S Liitolta rahoitusta omaehtoiseen alueen kehittämiseen ja sen puitteissa olemme järjestäneet ja järjestämme yrityksille ja matkailutoimijoille kehittämistyöpajoja, joiden tuloksena syntyy ja on jo syntynyt uusia tuotteita syksyyn. Olemme keränneet näita ja muita vinkkejä visitarchipelago.com - sivustolle, josta löytyy vinkkejä syksyiseen Turunmaan saaristoon, kertoo Paraisten kaupungin matkailupäällikkö Niina Aitamurto.

Turunmaan syksy -hankeen myötä syysviikonloppuihin on rakennettu kolme uutta tuotepakettia. Niiden takana on hiljattain perustettu GoArchipelago.

-Go Archipelago on saaristossa toimiva matkatoimisto, joka haluaa nostaa esille alueen pienet yritykset ja luoda elävän saariston ympäri vuoden. Satsaamme laadukkaisiin paketteihin, joissa asiakkaamme pienissä ryhmissä pääsevät kokemaan saariston parhaat palat, kertoo yksi yrityksen perustajista Sara Söderlund.

- Saimme hankkeen työapajoista useita hyviä ideoita mitä paketteihin pitää sisältyä, mitä pitää huomioida markkinoinnissa, visuaalisissa näkökannoissa ja hinnoittelussa. Tuotepaketin malliesimerkki oli meille suureksi avuksi kun hioimme omia pakettejamme ja myös ymmärtääksemme mitä informaatiota pitää tuoda esille kun markkinoimme tuotteitamme kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

GoArchipelagolla on myös lisää suunnitelmia sesongin pidentämiselle.

-Tulemme suuntaamaan katseemme talvikauden tuotetarjontaan pienryhmille ja yritämme luoda räätälöityjä paketteja, joita voimme myydä vuodenajasta riippumatta. Meillä on toiveena myös löytää tekemistä perheille koululomien aikana sekä houkutella lisää matkailijoita saaristoon joulun aikaan, kertoo Söderlund.

Valmiita matkoja löytyy myös Saariston sadonkorjuujuhlille, jotka järjestetään 19.-20.9.

Lauantaina 19.9. järjestetään Sadonkorjuumarkkinat Nauvon torilla klo 10-15 ja sunnuntaina 20.9. ovat vuorossa Avoimet tilat klo 10-16. Tänä vuonna Sadonkorjuumarkkinat järjestetään hieman tavallista pienemmässä mittakaavassa, jotta turvallinen tapahtumakokemus voidaan varmistaa mm. riittävillä turvaväleillä.

Sadonkorjuujuhlissa on markkinoiden lisäksi Multiculti ry.:n järjestämää musiikkiohjelmaa sekä vuoden perunaknöölin kruunaus. Vuoden perunaknööli on tunnustus, jonka saajaksi saaristolaiset saavat esittää ehdokkaita perusteluineen ja yhdistys valitsee tunnustuksen saajan. Tavallisesti vuoden perunaknööli valitaan Perunafestivaalin yhteydessä alkukesällä.

- Monet isot tapahtumat, joissa pientuottajilla on ollut mahdollisuus myydä tuotteitaan ovat peruttu. Meillä on mahdollisuus järjetää pienempi toritapahtuma turvallisesti ja halusimme tukea pienyrittäjiä, joille Sadonkorjuujuhla on tärkeä myyntikanava. Ravintolapäivät ja Kalansavustuksen SM-kisat ovat vuorossa taas ensi vuonna, kertoo Margot Wikström KulTa-hankkeesta, joka on mukana järjestämässä Sadonkorjuujuhlia yhdessä Paraisten kaupungin kanssa.

Sadonkorjuujuhlilta löytyy niin saariston paikallisia herkkuja kuin käsitöitäkin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa