Julkaistu 14.09.2020 0          

Neste aloittaa yt-neuvottelut, tutkii Naantalin jalostamon lakkauttamista

Öljynjalostamoyhtiö Neste aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat öljytuotteet-liiketoimintayksikköa ja sen tukitoimintoja Suomessa.

Toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä, mukaan lukien mahdolliset ulkoistukset, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Toimilla tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa.

Neste kertoo suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa. Yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

“Energia-alan muutos tapahtuu oletettua nopeammin. Naantalin jalostamon lähiaikoina edessä olevat käyttö- ja kunnossapitoinvestoinnit eivät olisi järkeviä eivätkä kestäviä tilanteessa, jossa öljynjalostuksessa on globaalisti suurta ylikapasiteettia. Aika tälle uutiselle ei ole paras mahdollinen, ja se on erittäin valitettava monelle meistä. Suunniteltuja toimenpiteitä jalostamojemme toimintojen kehittämiseksi tarvitaan kuitenkin pikaisesti säilyttääksemme jalostustoiminnan ja sen strategiset kyvykkyydet Suomessa ja turvataksemme Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn”, kertoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Päätökset toteutettavista toimenpiteistä sekä työpaikkoihin liittyvistä ratkaisuista eri toiminnoissa, henkilöstöryhmissä ja paikkakunnilla tehdään yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen.

Peter Vanackerin mukaan Nesteen tavoittena on tulla alan globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä.

"Suunniteltu muutos tukee Porvoon jalostamon rakentamista johtavaksi kestävän kehityksen mukaiseksi turvalliseksi ja tehokkaaksi jalostamoksi, jonka innovatiivinen ja osaava henkilöstömme mahdollistaa".


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa