Julkaistu 16.09.2020 0          

Kansainvälinen osaaminen käyttöön, totesi Lucia Vuillermin ja laittoi hihat heilumaan

“Being an international talent in Finland is hard. Being a woman international talent in Finland is twice as hard.“

Tilastot näyttävät, että edellinen sitaatti pitää paikkansa.

Vuonna 2018 ulkomaalaistaustaisten naisten työllisyysaste oli 55%, kun taas Suomessa syntyneillä naisilla 72%.

Lucia Vuillerminin kokemuksen mukaan korkeasti koulutettujen ulkomaalaistaustaisten naisten, erityisesti niiden jotka eivät osaa suomea, on haastavaa rakentaa uraa Suomessa.

Vuillermin muutti Suomeen kolme vuotta sitten aviomiehensä työn takia. Hän aloitti työnhaun ja huomasi, että se on todella haastavaa.

Onneksi hän tutustui uuteen Facebook-ryhmään International Working Women of Finland. Ryhmässä kansainväliset osaajat (erityisesti naiset) tukevat ja kannustavat toisiaan työnhaussa, urasuunnittelussa ja muissa kotoutumiseen liittyvissä asioissa. Vuillermin ryhtyi aktiiviseksi ryhmän toimijaksi ja otti viestintävastuun osana yhdistyksen johtokuntaa. Ryhmässä on nyt yli 4000 jäsentä ja se tunnetaan maahanmuuttoasiantuntijoiden keskuudessa kansallisesti.

Vuillermin on kehittänyt ryhmää aktiivisesti ja keväällä 2020 hän käynnisti yhteistyön eri maahanmuutto- ja työllisyystoimijoiden kanssa Turussa. Hänen tavoitteenaan oli löytää keinoja tuoda asiantuntijat yhteen ja tarjota kansainvälisille “talenteille” (osaajille) työkaluja urapolkujen edistämiseen.

Vuillermin käynnisti Empower Wednesday -ohjelman, joka alkaa syyskuussa 2020 ja jatkuu joulukuuhun 2020. Ohjelmaa ideoidessaan hän on hyödyntänyt kokemustaan työnhakijana ja osaamistaan tapahtumatuottajana.

Tapahtumasarjan järjestämisessä ovat mukana International Working Women -ryhmän lisäksi Turku Science Park, Turun kaupunki, Työpiste ja Tempo-hanke (Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Varsinais-Suomen Yrittäjät). Kukin mukana oleva organisaatio tuo osuutensa tapahtumasarjaan. Osatapahtumat toteutetaan keskiviikkoiltapäivisin englanniksi ja ne ovat ilmaisia osallistujille. Teemoina ovat esimerkiksi suomalainen työkulttuuri, yrittäjyys ja työnhaun vinkit. Inspiroivat uratarinat ja verkostoituminen työnantajien ja muiden huippuosaajien kanssa kuuluvat voimaannuttavien keskiviikkojen ohjelmaan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa