Julkaistu 17.09.2020 0          

Kokenut projektijohtaja Blue Industry Parkin vetäjäksi

Tero Lahti on aloittanut meri- ja valmistavan teollisuuden kehittymistä tukevan Blue Industry Parkin johtajana. Lahden pitkä ja monipuolinen kokemus projektinhallinnasta on vahva lisä maailmanluokan meriteollisuuden osaamis- ja tuotantokeskittymien joukkoon tähtäävän alueen kehitystyöhön.

Turun telakan ympärille muodostuvan 55 hehtaarin teollisuuspuiston kehitystyö etenee. Blue Industry Parkin uutena vetäjänä on aloittanut 14.9.2020 Tero Lahti. Lahden nimitys tuo kehitystyöhön vahvaa osaamista projektijohtamisesta, jota hän on kerryttänyt mm. Nokian ja Microsoftin palveluksessa. Hän on saanut kiitosta myös aiheesta pitämistään luennoista. Viimeksi Lahti on vastannut Meyer Turku Oy:n 300 miljoonan euron investointiohjelman käynnistämisestä ja läpiviennistä.

- Teron vahva projektijohtamisen kokemus on meille hyödyksi niin kaavavalmistelussa kuin maankäytön kehittämistyössä, joissa molemmissa tavoitteena ovat tehokkaat ja sujuvat prosessit, sanoo Blue Industry Parkin kehitystyöstä vastaavan Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Kyynäräinen muistuttaa, että Blue Industry Parkiin tehtävillä investoinneilla Turku tukee suomalaisen meriklusterin ja valmistavan teollisuuden sekä teknologiateollisuuden kilpailukyvyn kehittymistä maailman kärkijoukkoon.

- Osa Blue Industry Parkin alueesta on kaavaltaan vahvaa ja tontit luovutuskunnossa. Kakkosvaihe valmistuu päätöksentekoon alkaneen syksyn aikana. Lisäksi valmistelemme alueesta koko laajan meriklusterin toimijaverkon kattavaa globaalia referenssikohdetta hiilineutraaliuden osalta. Se tukee vahvasti Turun kaupungin hiilineutraaliustavoitetta 2029.

Alueella tehdään koko ajan työtä vähähiilisyyden ja kiertotalouden toimintamallien soveltamiseksi. Esimerkiksi Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteisessä Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet (HNRY) -hankkeessa Turku on nostanut oman tekemisensä kärjeksi Blue Industry Parkin konseptin kehittämisen. Kaarinalainen Carinafour etsii parhaillaan Turku Science Park Oy:n toimeksiannosta toimintamalleja, joilla alueen meriteollisuusverkoston toiminnasta kyetään tekemään resurssiviisasta, hiilineutraalia ja myös yrityksille taloudellisesti mielekästä.

- Blue Industry Park on kunnianhimoinen kokonaisuus, jonka menestyminen vaatii laajaa yhteistyötä ja kokeneen projektijohtajan osaamista. Tero Lahden nimitys projektin johtajaksi on siksi meille iso askel eteenpäin, Niko Kyynäräinen iloitsee.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa