Julkaistu 18.09.2020 0          

Liedossa useita rakennushankkeita

Aika moni yritys on hakenut Liedossa koronatukia. Saattaa olla, että Liedon yritykset ovat tässä Varsinais-Suomen aktiivisimpia, arvioi kunnanjohtaja Esko Poikela.

- Olemme vieneet tietoa näistä tuista yrityksiin ja tarjottu myös apua hakemustan kanssa. Vaikka kunta ei yrityksiään suoraan tue, Liedossa pyritään auttamaan yrittäjiä oikeille lähteille.

Avantin alue elää edelleen kiivasta rakennusvaihetta ja tieyhteydet sinne alkavat vähitellen valmistua. Iso toimija Schenker aloitti kesällä ja muitakin logistiikka-alan toimijoita on vielä tulossa, mutta nimiä Poikela ei voi paljastaa. Kesällä Avantin alueelle avattiin myös kaasutankkausasema.

- Koronasta huolimatta Liedon yritysalueilla kauppa käy ja siellä rakennetaan, ja uusia alueita suunnitellaan ja kaavoitetaan. Samalla myös nykyisiä alueita kehitetään.

Kaksi vuotta sitten valmistuneen Taatilan koulun jälkeen Liedossa tutkitaan nyt vanhan keskuskoulun kuntoa, mutta vielä ei ole tehty päätöksiä siitä, kunnostetaanko se vai rakennetaanko tilalle uusi.

Liedon keskustaan on rakennuttu runsaasti uusia asuntoja, mutta keskustan kehittäminen on edelleen paljon kiinni asukasmäärän kehittymisestä.

- Koitamme pitää huolen siitä, että keskustan alueelle tulee riittävä määrä väkeä, mikä taas houkuttelisi palveluyrittäjiä. Toivomme, että keskustan kaupalliset palvelut tästä vielä kehittyisivät. S-market tosin laajensi omaa kiinteistöään.

- Keskusta on jo aika tiivis, mutta lisää asumista tänne vielä mahtuisi. Toki meillä on myös omia toiveita keskustan kokonaisuuden kehittymisestä, ja käymme koko ajan tällaisia neuvotteluja kiinteistöjen omistajien ja niissä toimivien yritysten kanssa, Esko Poikela sanoo.

Anneli Perkiö

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa