Julkaistu 18.09.2020 0          
Palkinnot myönnettiin aktiivisille yrittäjille ja asiakaspalvelijoille

Kauppahallin lupsakka kalakauppias Johan Hellsten on Turun positiivisin henkilö

Turun seudun positiivisimmat: Antti Pesanto, Johan Hellsten ja Leena Tursi. Kuva: Y-lehti/Heli Nieminen

Turun positiivisimmaksi henkilöksi on valittu Johan Hellsten. Naantalin positiivisin on Leena Tursi ja Rymättylän Antti Pesanto. Palkittuja yhdistää positiivisen elämänasenteen lisäksi yrittäjyys sekä kiinnostus toisia ihmisiä kohtaan.

Palkinnot jaettiin Turun Kauppahallissa järjestetyssä tilaisuudessa perjantaina. Hellstenin ja Tursin yritykset toimivat juuri kauppahallissa, joka saa palkintoraadin erityismaininnan arvokkaana kaupankäyntipaikkana ja turkulaisen tunnelman luojana.

Positiivareiden paikallisedustajina ja palkintoraatina ovat toimineet aiemmin Turun positiivisimpina palkittuja henkilöitä. Raadin puheenjohtajana toimii kirjailija ja matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas ja sihteerinä matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

-Tänä vuonna palkitut ovat kaikki palveluammateissa toimivia, positiivisia ihmisiä, joista paistaa rakkaus omaan työhön ja asiakaspalveluun, sanoo Kangas.

Vuoden positiivisin turkulainen: yrittäjä, ”puliseva kalakauppias”

Turun kauppahallin Herkkunuotta-kalaliikkeen yrittäjän valinta sai raadilta seuraavat perustelut:

”Johan Hellsten on superpositiivinen ja aina hyväntuulinen henkilö, joka tulee kaiken ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Hänellä on loistava tilannetaju ja hän heittää hyvää huumoria koskaan loukkaamatta ketään. Hän saa ihmiset ympärillään nauramaan ja hyväntuulisiksi. Hän on koko kauppahallin henkinen sydän ja todella tämän maininnan arvoinen henkilö.”

Omien sanojensa mukaan Hellsten päätyi kalakauppiaaksi vähän vahingossa, hallin aiemman kalaliikkeen lopettaessa. Unelma yrittäjyydestä innosti ottamaan haasteen vastaan yhdessä Taina-vaimon kanssa. Taina hoitaa kalatiskin ja Johan hellan, Johan ideoi ja Taina toppuuttelee korkealentoisimmat ideat. Takana on jo 13 vuotta kauppahallissa. Niiden aikana tiskin taakse on palkattu 10 hengen henkilökunta, joista suuri osa on kokkeja.

Kalan ja puolivalmiiden kalatuotteiden myynnin lisäksi Hellstenien yritys toimittaa kalaa alueen ravintoloihin. Uusin lisä toimintaan on suosittu lounasbistro, jonka ruokalista suunnitellaan saman aamun fiiliksen ja päivän raaka-aineiden mukaan.

Vuoden positiivisin naantalilainen: yrittäjä, ”jäätelötyttö”

Haasteita pelkäämätön elämänasenne sekä rakkaus asiakaspalveluun toivat Vuoden positiivisimman naantalilaisen tittelin yrittäjä Leena Tursille. Palkintoraati luonnehtii Tursia asiakaspalvelun luonnonlahjakkuutena, jonka tekemisen kruunaavat aina iloinen asenne sekä hymy.

Tursi uskoo, ettei asioita pidä murehtia etukäteen, vaan elää päivä kerrallaan. Suuren sisarusparven kasvattina hän saa voimaa toisista ihmisistä ja rakastamastaan asiakaspalvelutyöstä.

-Uskon, että kaikissa ihmisissä on jotakin hyvää ja että jokainen on mielenkiintoinen ja kuuntelemisen arvoinen, Leena Tursi sanoo.

Yrittäjänä Tursi uskoo sinnikkyyteen ja ahkeruuteen ja pitää yrittäjyyttä elämäntapanaan. Muutos on hänelle haaste ja mahdollisuus uuteen. Tursin oma kauneusalan yritys toimi Naantalissa 14 vuoden ajan, jonka jälkeen hän siirtyi osakkaaksi miehensä yritykseen aidon italialaisen jäätelön maailmaan. Avioparin uusimpana hankkeena on kauppahalliin viime vuonna yhdessä perustettu napolilainen pizzeria.

Vuoden positiivisin rymättyläläinen: maarakennusurakoitsija, ”Rymättylän puuhamies”

Antti Pesannon ura maarakennusurakoitsijana on kestänyt jo lähes 50 vuotta. Merkittävien urakoiden lisäksi Pesanto on hoitanut omistamaansa maatilaa, jonka päätuotanto on viljan viljelyssä, mutta laajentunut myös jokirapujen kasvatukseen.

Kahden yrityksen hoitamisen ohella Pesanto on työskennellyt aktiivisesti myös Rymättylän kehittämiseksi. Hän on ollut perustamassa niin Rymättylän yrittäjiä, Lions Club Rymättylä-Merimaskua kuin Rymättylän Nuorten isäntien kerhoa. Myös Rymättylän Osuuspankin hallinnon tehtävissä hän on ollut mukana 30 vuotta ja Rymättylän kunnallispolitiikassakin kymmenen vuotta.

Arvostus muita ihmisiä ja hyviä työkavereita kohtaan on kulkenut Pesannon mukana kaikissa toimissa. Vuoden positiivisimman valinnassa painoi Pesannon innostus ja aktiivisuus sekä työ kotisaarensa asukkaiden yhdessäolon ja viihtyvyyden eteen. Pesannon myötä tunnustusta saavat myös LC Rymättylän vuosittaiset tapahtumat, nuottasilakkamarkkinat ja suvinuotanveto, jotka tuovat iloa saaren asukkaille sekä antavat hyvää myötätuulta ja positiivista mainetta koko Rymättylän kunnalle.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa