Julkaistu 22.09.2020 0          

Hotel Kakola on avautunut

Heti hotellin sisääntulon luona sijaitsee viinitupa, johon voi poiketa kahville tai lasilliselle. Kuvat: Hotel Kakola

Turun Kakolanmäellä sijaitseva Hotel Kakola avautui yleisölle tiistaina. Vanhan Lääninvankilan muuttaminen hotelliksi on ollut valtava, yli kaksi vuotta kestänyt projekti, josta on vastannut Kakola Yhtiöt.

Hankkeen suunnittelu, sisustus ja rakennusprojektin hallinta ovat kaikki olleet perheyhtiön käsissä – toki apuna on ollut lukuisia yhteistyökumppaneita.

–Vain hullu ryhtyy tällaiseen projektiin, Hotel Kakola Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala veistelee.

Hän sanoo, ettei keneltäkään muulta tuntunut löytyvän riskinottokykyä Kakola-projektiin.

– Eikä meiltäkään olisi löytynyt, mutta sen verran hulluutta löytyi, että hommaan ryhdyttiin.

Olli Ojalan lisäksi perheyhtiössä työskentelevät hänen puolisonsa Leena Ojala sekä perheen aikuiset lapset Joonas ja Johanna.

Hotellihanke on ollut valtava, mutta sen hintaa Ojala ei halua paljastaa.

Pientä vihjettä hankkeen suuruudesta saa rivien välistä, kun Ojala kertoo, että pelkästään jätemaan kuljettaminen pois Kakolanmäeltä ja sen korvaaminen uudella maa-aineksella maksoi miljoonia. Samoin hän sanoo, että alvien ja muiden lakisääteisten maksujen myötä hotelliprojektista on tilitetty valtiolle noin neljä miljoonaa euroa.

Huoneita, viinitupa, ravintola, kokoustiloja

Vanhaan lääninvankilaan rakentuneessa hotellissa on 150 huonetta, ravintola, viinitupa sekä paljon kokous- ja juhlatiloja. Ensi vuonna kokonaisuus täydentyy kylpylällä. Remonttivaihe työllisti satakunta ihmistä, ja nyt valmiina Hotel Kakola työllistää tällä hetkellä noin 50 henkilöä.

-Toivomme, että ihmiset tulisivat tänne kahville, viinille, syömään ja yöpymään. Haluaisimme, että tämä niin pitkään suljettuna ollut paikka tulisi nyt ihmisille tutuksi ja tulisi osaksi Turkua, sanoo hotellinjohtaja Eerika Rinne.

Hotellin yhteydessä toimivan ravintola Rubenin keittiöpäällikkönä työskentelee Roni Toivari ja ravintolapäällikkönä Mira Helén. Ravintola tarjoaa lounasta, illallista ja sunnuntaibrunssia. Listalta löytyy sekä klassikkoruokia että lähialueen makuja, ja Roni Toivarin ylpeys on Rubenin viiden ruokalajin menu, joka rakentuu sesongin parhaista raaka-aineista.

Varauskirjassa on vielä tilaa

Hotel Kakola päätettiin avata koronatilanteesta huolimatta, ja yksityisten ihmisten kiinnostus hotelliin onkin ollut jo kova. Muuten avajaispäivän tilanne ei ole se, mitä etukäteen ajateltiin.

-Toki olimme ajatelleet, että kun avaamme, hotelli on varattu täyteen pitkälle syksyyn, on kokouksia, kongresseja ja tapahtumia, mutta ei se tilauskirja nyt turvoksissa ole, kyllä sinne mahtuu vielä, Olli Ojala sanoo.

Hän on kuitenkin positiivinen sen suhteen, että suomalaiset käyttävät nyt rahaa kotimaassa ja kotimaan kohteet kiinnostavat, kun ulkomaillekaan ei nyt oikein pääse.

-Jos ihmiset käyttäisivät kotimaassa vaikka puolet siitä rahasta, mitä he yleensä käyttävät matkustamiseen, sillä pystyisimme sinnittelemään siihen asti, että maailma normalisoituu.

Kakolanmäki on rakentunut vaiheittain

- Hotel Kakolan ja koko Kakolan vankilamäen rakentaminen on Kakola Yhtiöiden 40-vuotisen historian suurin yksittäinen projekti, Olli Ojala sanoo.

Turun Kakolanmäki on rakentunut vaiheittain. Kakolan vanha keskusvankila on muutettu asunnoiksi, ja nykyisin alueelta löytyy useita yrityksiä, mm. ravintola Kakolanruusu, leipomo Bageri Å ja panimo Kakola Brewing. Nyt alue täydentyi hotellilla, ensi vuonna tulossa on vielä spa ja hyvinvointikeskus sekä parkkihalli. Olli Ojala arvioi, että valmiina Kakolanmäki tulee työllistämään noin 150-200 henkilöä.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa