Julkaistu 24.09.2020 0          

Vähäpäästöisen liikenteen ratkaisut -webinaari ke 30.9.2020

Millä keinoin puolitetaan liikennepäästöt vuoteen 2030?

Miten vauhditamme vähäpäästöisen liikenteen ratkaisuja Varsinais-Suomessa? Millaisia voisivat olla tulevaisuuden liikenneratkaisut? Mitkä ovat kuntien, yritysten ja asukkaiden vaikutusmahdollisuudet?

Kotimaan liikenne aiheuttaa Suomessa noin viidesosan ilmastopäästöistä. Tieliikenne aiheuttaa noin 90 % kotimaan liikenteen päästöistä ja yli puolet näistä päästöistä aiheutuu henkilöautoliikenteestä.

Suomen keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan (KAISU) tavoitteena on liikenteen päästöjen puolittuminen vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta. Liikenteen päästötavoitteet ovat tiukat, mutta päästöissä ei ole tapahtunut merkittävää vähenemistä. Nyt juuri valmistellaan kansallista fossiilittoman liikenteen tiekarttaa ja liikenteen verotusta pohtii oma työryhmä.

Vuorovaikutteiseen keskusteluun tähtäävän webinaarin alustajina ovat liikenneneuvos Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriöstä, erikoistutkija Henni Eckhardt VTT:lta sekä erikoissuunnittelija Noora Mäki-Arvela Varsinais-Suomen liitosta. Näkökulmansa tuo myös myyntijohtaja Kalle Kare Secto Automotivesta.

Varsinais-Suomen ilmastowebinaarin viimeinen osa järjestetään ke 30.9. klo 9–10.30. Tilaisuuden tarkoituksena on koota sisältöä Varsinais-Suomen ensimmäiseen ilmastotiekarttaan. Yhteisesti työstetty suunnitelma julkaistaan tänä vuonna ja sen asiantuntijaryhmänä toimii Varsinais-Suomen maakunnallinen ilmastovastuujaosto. Syyskuisen webinaarisarjan järjestäjinä ovat Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Varsinais-Suomen liitto / Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia 2019-2024 (Canemure) -hanke.

Ohjelma ja ilmoittautuminen linkistä!


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa