Julkaistu 25.09.2020 0          

Netflix-sarjasta tutut yrittäjät avaavat uuden ravintolan Turkuun Bassin tilalle

Turun Aurajokirannassa sijaitseva, kalaravintola Bassin jäljiltä tyhjäksi jäänyt tila muuntuu remontin myötä taas uudeksi ravintolaksi. Marraskuun alussa avautuvan saaristolaisravintolan nimeksi tulee Oobu.

Asialla ovat yrittäjät Turo Jokinen ja Marina Björkheim-Jokinen, jotka pyörittävät myös Ruissalossa sijaitsevaa Ruissalon maininki -ravintolaa.

Ruissalon maininki ja sen yrittäjät saivat huikeaa maailmanlaajuista huomiota, kun he pääsivät mukaan Netflixin suosittuun sarjaan Unelmien näköalaravintolat (Restaurants on the Edge). Ravintola oli mukana sarjan toisella tuotantokaudella, jonka jaksot julkaistiin tänä keväänä.

-Ruissalon maininki -ravintolan kesä oli aivan loistava. Ihmisillä oli aikaa katsoa televisiota ja saimme huikeaa näkyvyyttä. Lisäksi suomalainen media huomioi meidät todella hyvin. Välillä oli tavallisia tiistaipäiviäkin, jolloin ravintolassamme ei ollut yhtään tyhjää tuolia, ja varusten perusteella ensi kesästä tulee vielä parempi, Jokinen kertoo.

Nyt reilun vuoden ravintola-alan yrittäjinä toiminut pariskunta tekee rohkean siirron avaamalla Turkuun ravintola Oobun. Saariston makuja tarjoileva ravintola avautuu 1. marraskuuta tilaan, jossa toimi vajaan kahden vuoden ajan kalaravintola Bassi.

- Emme tee Oobusta kalaravintolaa, mutta listamme on kalapainotteinen. Savustamme ravintolassamme itse kalat ja lihat ja linjamme on tarjota saaristoruokaa modernilla twistillä, Jokinen kertoo.

Oobun ravintolapäällikkönä aloittaa Mika Mattila, joka on työskennellyt mm. Michelin-palkitun Luomo-ravintolan yrittäjänä. Keittiön ottaa haltuunsa keittiömestari Juha Pokka yhdessä Jukka Arvelan kanssa.

Oobu tulee olemaan avoinna sekä lounasaikaan että iltaisin aina tiistaista sunnuntaihin. Sunnuntaisin tarjolla on saaristolaisbrunssi. Ravintolaan tulee 140 asiakaspaikkaa.

Tällä hetkellä ravintolatilassa on meneillään iso remontti, jossa muun muassa ravintolan sisääntulossa sijainnut baaritiski puretaan ja siirretään Aurakadun puoleiseen, aiemmin kabinettina toimineeseen tilaan. Jokinen sanoo, että ravintolasta halutaan helpommin lähestyttä ja rento ja siihen tulee myös erillinen lounge-alue.

Aiemmin Bassin yökerhona toiminut ravintolan kolmas kerros muutetaan yksityistilaksi, jossa voi järjestää kokouksia ja juhlia.

Ravintolan avaaminen keskellä ravintola-alan yleistä epävarmuutta ei pelota Jokista.

- Ihmisten täytyy aina syödä, ja meillä on laadukas tuote, jonka takana voimme seistä. Liikepaikka on loistava, ja saaristoruokaa tarjoavia ravintoloita ei Turusta pahemmin löydy. Me uskomme tähän, hän sanoo.

Entä ovatko yrittäjät itse paikalla ravintolassaan?

- Me asumme siellä! Ravintolalla pitää ilman muuta olla kasvot, Jokinen sanoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa