Julkaistu 25.09.2020 0          

Koronatilanne kiihtyy koko maassa - jokaisen turkulaisen pitää muistaa koronavarotoimet

Koronatilanne on Turussa edelleen vakaa, mutta tilanne näyttää kiihtyvän koko maassa. Turussa tilannetta seurataan aktiivisesti.

Turussa on kaiken kaikkiaan todettu 323 koronavirustartuntaa (THL 24.9. klo 10.00). Nuorissa aikuisissa on syyskuun aikana todettu parikymmentä koronatartuntaa. Tartuntoja on tapahtunut erityisesti erilaisissa illanvietoissa ja yökerhoissa. Tartuntojen vuoksi opiskelijatapahtumia on tauotettu ja erillisenä varotoimena lääketieteen opiskelijat ovat siirtyneet etäopetukseen syyskuun ajaksi. Korkeakoulut ovat tehneet myös muita toimenpiteitä.

- Tällä hetkellä erilaisiin illanviettoihin ja juhliin liittyy suurentunut riski koronatartunnoille ja jokaisen on hyvä miettiä näiden tilaisuuksien tarpeellisuutta tarkkaan. Yleisötilaisuuksissa tapahtumajärjestäjät noudattavat aluehallintoviraston määräyksiä ja seuraavat tilannetta koko tapahtuman ajan ja tarvittaessa puuttuvat asiaan, jos esimerkiksi turvavälejä ei enää ole. Jokaisen tapahtumaan osallistuvan vastuulla on noudattaa näitä koronavarotoimia. Turvaväleillä, hygienialla sekä maskeilla voidaan merkittävästi vähentää koronaviruksen leviämistä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi painottaa.

Myös joukkoliikenteessä on tärkeä käyttää maskia. Koronatestiin pääsee tällä hetkellä samana tai seuraavana päivänä ja tulos tulee yleensä 1-2 vuorokauden kuluttua testin ottamisesta. Lisätestauskapasiteettia kohdistetaan tarvittaessa sinne, missä on kullakin hetkellä lisääntynyttä tarvetta testaukselle.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa