Julkaistu 06.10.2020 0          

Artesaaniruoan mestaruutta Raisiossa tavoittelee 66 yritystä 130 tuotteella

Raisiossa lokakuun 14. – 16. päivä järjestettävään Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailuun on ilmoittautunut 66 yritystä yli 130 tuotteella.

– Kilpailu järjestetään nyt viidennen kerran ja tällä kertaa osallistujia on kaikkialta Suomesta, iloitsee Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärvi.

– Kaikki tuotteet ovat käyneet läpi esikarsintaseulan, jossa on tarkastettu, että ne täyttävät artesaaniruoan kriteerit. Niitä ovat mm. se, että tuote on valmistettu paikallisista raaka-aineista ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntä- ja väriaineita. Samalla on myös varmisteltu, että tekijän kädenjälki näkyy tuotantoketjussa, Lamsijärvi jatkaa.

Artesaaniruuan SM 2020

Kilpailutuotteet arvioidaan keskiviikkona 14.10. Rasekon kampuksella (Eeronkuja 3, Raisio) klo 9 - 17. Tuomariston työskentelyä on mahdollista seurata tuolloin aulan lasiseinien läpi. Tuomaristossa ovat edustettuina mm. artesaaniruokien ammattilaiset, keittiömestarit, matkailu- ja ravintola-ala, vähittäiskauppa, kehittäjätahot, media sekä maa- ja metsätalousministeriö.

Kilpailun tulokset julkaistaan palkintojuhlassa Naantalin kylpylän Ballroomissa (Matkailijantie 2, Naantali) torstaina 15.10. klo 19.30 alkaen.

Voittajatuotteet ovat esillä myös Lähiruokamarkkinoiden yhteydessä Rasekossa perjantaina 16.10. klo 12 – 18. Lista kilpailuun ilmoittautuneista yrityksistä sekä tuomariston kokoonpano löytyvät kilpailusivustolta www.artesaaniruoka2020.fi

– Tuotekilpailun ohella Artesaaniruoka SM -viikolla on tarjolla runsaasti oheisohjelmaa, mm. kaksi seminaaria, kiertoajelu saariston matkailuyrityksissä, ruokatoimijoiden treffit, palkintoillallinen sekä Lähiruokamarkkinat, kertoo kilpailun johtaja, Raision seudun koulutuskuntayhtymän kehittämisasiantuntija Tomi Aho.

Seminaarit järjestetään hybridimuotoisesti eli paikalle Raision kirjaston Martinsaliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita ja muut kiinnostuneet voivat seurata ohjelmaa Rasekon Youtube-kanavan tai Teamsin kautta. Myös osa puhujista esiintyy etäyhteydellä.

- Seminaareissa meillä on tosi kova kattaus alan asiantuntijoita. Esimerkiksi Turun Yliopiston professori Anu Hopia puhuu moniaistillisista ruokakokemuksista, Saara Kankaanrinta Qvidjan koetilalta kertoo, miten päästään ympäristön tilaa heikentävästä maataloudesta ympäristöä parantavaan toimintaan ja Brahea-keskuksen Johanna Mattila avaa innovatiivista varsinaissuomalaista ruokakulttuuria, Aho hehkuttaa.

Suurella yleisöllä on mahdollisuus tutustua voittajatuotteisiin perjantaina 16.10. klo 12 – 18 Rasekon Eeronkujan toimipisteessä järjestettävien Lähiruokamarkkinoiden yhteydessä. Markkinoilla myyjinä on osa kilpailussa mukana olevista yrityksistä ja niiden lisäksi lähialueiden lähiruoan tuottajia.

- Markkinat järjestetään viranomaisten antamat turvallisuusohjeet huomioiden. Toivommekin, että myös yleisö osallistuu markkinoille vastuullisesti mm. noudattamalla alueellista maskisuositusta, Tomi Aho toivoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa