Julkaistu 06.10.2020 0          

Iltatoreja järjestänyt Suvisalo ry lopettaa toimintansa

Salossa 37 vuotta joka kesätorstaisia iltatoreja järjestänyt Suvisalo ry on päättänyt lopettaa toimintansa. Syyt toiminnan lopettamiseen ovat monet.

- Teemme töitä kesäiltojen eteen ympäri vuoden omien töidemme ohessa, joten jaksaminen on ollut koetuksella, sanoo Suvisalo ry:n puheenjohtaja Tarja Hiltunen.

Päävastuu iltatorien järjestämisestä on Suvisalo ry:n nelihenkisellä hallituksella. Yhdistys on vuosien mittaan etsinyt täydennystä ryhmäänsä, mutta kesällä tapahtuva vapaaehtoistyö ei houkuttele.

- Iltatorien järjestäminen vaatii myös tietynlaista osaamista ja sitoutumista ja tällaiset henkilöt Salossa ovat jo niin monessa muussa mukana, muistuttaa Hiltunen.

Hiltusen mukaan iltatorien rahoitusmalli kaipaa uudistamista. Toiminnan pohjana on kaupungin kanssa solmittava markkinointiyhteystyösopimus, joka kattaa noin puolet kesän budjetista. Salon kaupungin tukisumma on vaihdellut vuosien aikana riippuen siitä mikä on ollut kaupungin taloudellinen tilanne. Toinen puoli budjetista on sponsorirahoitusta ja sponsorit ovat pääasiassa olleet salolaisia yrityksiä sekä yhdistyksiä.

- Sponsorirahoituksen kanssa on viime vuosien kanssa ollut ongelmia, ylimääräistä rahaa ei Salossa ole. Nyt kaivataankin uusia ideoita, Hiltunen jatkaa.

Tapahtuman suurin kuluerä ovat olleet esiintyjät, ja monipuolisen esiintyjätarjonnan suunnittelu sekä esiintyjien varaaminen on puolestaan ollut eniten aikaa vievä osa tapahtuman toteuttamisessa. Yhdistyksen jäsenet eivät ole saaneet työstään rahallista korvausta, vaan kaikki rahoitus on käytetty tapahtuman järjestämiseen. Kaikki mahdollinen on tehty omana työnä talkoohengessä bajamajojen siivouksesta järjestysmiehinä toimimiseen.

- Itse tuote, noin 13 kertaa kesässä järjestettävät iltatorit, on kunnossa. Väki löytää tiensä torille vuosi toisensa jälkeen, kävijöitä riittää myös salolaisiin liikkeisiin, tapahtuma tunnetaan ympäri Suomea ja delegaatiot eri kaupungeista käyvät ottamassa mallia, miten Salossa on pystytty toteuttamaan huippusuosittu tapahtumasarja, luettelee Hiltunen.

Suvisalo kiittää Salon kaupunkia vuosien yhteistyöstä

- Yhteistyö on toiminut kaupungin eri tahojen kanssa loistavasti, kiitos myös päättäjille, että he ovat nähneet iltatorien suuren merkityksen kaupungille, sanoo Hiltunen.

- Salon kaupungin kannalta tämä on tietysti todella ikävä uutinen, mutta samalla ymmärrän hyvin miksi yhdistys päätyi tällaiseen ratkaisuun. Jokaisen jaksamisella on rajansa ja kuinka moni olisi valmis suunnittelemaan kesänsä niin, että olisi joka ikinen torstai käytettävissä, vuodesta toiseen, kommentoi vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

-Suvisalon luoma iltatori-ilmiö on niin keskeinen osa Salon vetovoimaa, että tapahtumalle on saatava jatkoa tuleville kesille jossakin muodossa. Tästä olemme jo Suvisalo ry:n kanssa sopineet ja yhdistys on luvannut antaa tuleville järjestäjille käyttöön kaiken tietotaitonsa tapahtumaan liittyen, jatkaa Korhonen.

- Varmasti me kaikki olisimme halunneet vielä kerran tavata Suvisalon väen torilla ja järjestää heille kunnon läksiäiset kiitosten kera, mutta tässä nykyisessä tilanteessa on tyydyttävä kiittämään heitä näin etänä siitä ainutlaatuisesta ja uskomattomasta työstä, jonka he ovat sydämestään tehneet tuottaakseen hyvää mieltä kaikille salolaisille ja täällä käyville kesävieraille, kiittää Korhonen.

Suvisalo ry ja Salon kaupunki ovat jo kuukausien ajan hiljaisesti selvittäneet eri tahojen mahdollisuutta jatkaa iltatorien tuottamista. Tavoitteena on luoda pidemmän ajan toimintamalli, jossa vastuuta jaettaisiin useamman toimijan kesken. Tällä hetkellä haasteellisemmaksi on koettu juuri tapahtuman sitovuus kaikkien kesäkuukausien ajaksi sekä sitoutuminen pitkäjänteiseen toimintaan.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa