Julkaistu 07.10.2020 0          
Ehdokkaat korostivat hyvää yhteispeliä tentissä Turussa

”Yrittäjien puheenjohtajisto on kuin joukkue”

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan liittokokouksessa Jyväskylässä lauantaina 17.10.

Valtaosa ehdokkaista oli mukana Turussa Vierailukeskus Joessa järjestetyssä tentissä tiistai-iltana.

Tasaväkistä ja hyvähenkistä – näin voisi luonnehtia Vierailukeskus Joessa tiistai-iltana lähetettyä Suomen Yrittäjien puheenjohtajistovaalissa ehdolla olevien ehdokkaiden tenttiä.

Ehdokkaita haastatteli Lännen Median politiikantoimittaja Kirsi Turkki ja tilaisuus striimattiin suorana lähetyksenä verkkoon.

Ensimmäisenä ääneen pääsi Stina Siikonen, joka on ehdolla SY:n valtuuston varapuheenjohtajaksi. Hän oli ainut tentissä mukana ollut ehdokas. Salossa asuva Siikonen kertoo olevansa ratkaisukeskeinen ja tulevaisuusorientoitunut konseptointialan yrittäjä Salosta.

Siikosta kiehtoo tehtävässä mahdollisuus palvella jäseniä ja nähdä miten järjestö kehittyy. Siikonen näkisi oman roolinsa olevan välittäjä paikallisyhdistysten ja Yrittäjien hallituksen välillä.

Kaikki Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaehdokkaat nähtiin tentissä Joen lavalla. Heistä Jukka Hurrila asuu Porissa, Jyrki Hakkarainen Salon Kiskossa ja Anne Niemi Vimpelissä.

Jokainen ehdokas sai muun muassa kertoa omista vahvuuksistaan.

Varsinaissuomalaisten yrittäjien oma ehdokas Jyrki Hakkarainen kertoi olevansa muun muassa kuntavaikuttamisen ja työlainsäädännön tuntija ja innostuva ja sosiaalinen persoona, joka toisi esille kentän ääntä järjestössä.

Turussa pidetyssä tentissä nähtiin myös kaikki Suomen Yrittäjien puheenjohtajaehdokkaat Petri Salminen, Nina Rasola ja Antti Rantalainen.

Salminen on kotoisin Jyväskylästä, Rasola Mikkelistä ja Rantalainen Hyvinkäältä.

Kaikki ehdokkaat korostivat sitä, että puheenjohtajan tulee olla hyvä tiimipelaaja, ja että Yrittäjien hallitus on joukkue, jossa jokaisen pitää tietää oma roolinsa.

Eroja ehdokkaiden välillä syntyi selvimmin silloin, kun Kirsi Turkki pyysi ehdokkaita esittelemään järjestön kuvitteellisille kansainvälisille vieraille. Rantalainen sanoi että ei halua pitää esittelyä ilman valmistelua, samaa sanoi Rasola, joka kertoi olleensa pitkän saksan lukija ja asuneensa Saksassa. Sen sijaan Salminen esitteli Suomen Yrittäjät sujuvasti englanniksi.

Suomen Yrittäjät ryssä on yli 100 000 jäsentä, lähes 400 paikallisyhdistystä, 20 aluejärjestöä ja lähes 60 toimialajärjestöä. Jäsenyrityksissä on töissä yrittäjät mukaan lukein yli 600 000 ihmistä.

Suomen Yrittäjien ylin päättäjä on liittokokous, joka kokoontuu joka toinen vuosi. Liittokokousten välillä ylintä päätäntävaltaa käyttää kaksi kertaa vuodessa kokoontuva valtuusto. Jatkuvaa edunvalvontatyötä johtaa hallitus, joka kokoontuu noin kuukausittain.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa