Julkaistu 08.10.2020 0          

Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät: Turvallinen asiointi kaupassa pitää talouden pyörät pyörimässä

Kaupat tekevät määrätietoista työtä, jotta kaupoissa on edelleen turvallista työskennellä ja asioida. Alan toimijat esittävät, että hallitus kohdistaisi rajoitustoimet riskiperusteisesti sinne missä tartuntavaaraa voidaan aidosti ehkäistä. Myös viestintää tulisi selkeyttää. Korona-hätäjarrua ei pidä painaa turhaan, sillä sen kirskunta kasvattaa epävarmuutta, joka taas on myrkkyä taloudelle ja työllisyydelle.

Kaupan alan yritykset ovat tehneet onnistuneita toimia koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Puolisen vuotta kestäneestä pandemia-ajasta huolimatta kauppojen aukioloaikoihin, logistiikkaketjuihin tai tavaravirtoihin ei ole tullut merkittäviä muutoksia. Taustalla ovat vaikuttaneet muun muassa yritysten omat vastuulliset toimet, samoin aktiivinen viranomaisyhteistyö. Koko korona-aikana kaupan yritysten henkilöstöllä on todettu vain muutamia kymmeniä koronatartuntoja.

Kauppa haluaa toimia vastuullisesti jatkossakin ja suojata henkilökuntaansa ja opastaa asiakasta turvalliseen asiointiin. Turvallinen asiointi pitää myös talouden rattaat pyörimässä.

– Kaupassa kuten muuallakin on tärkeää pitää huolta omasta ja muiden turvallisuudesta. Yhdessä voimme fiksulla toiminnalla mahdollistaa turvallisen ja miellyttävän asioinnin. Viime keväänä onnistuimme hyvällä yhteistyöllä henkilöstömme ja asiakkaidemme kanssa pitämään kaupat auki – toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa, toteaa Kaupan liiton Erikois- ja käyttötavarakaupan valiokunnan puheenjohtaja, Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Minna Kokka.

Maalis- ja huhtikuu olivat monelle erikois- ja käyttötavarakaupan alalle kuitenkin vaikeita, ja joidenkin yritysten piina jatkui kesällä. Koronakevät iski kovaa erityisesti muoti- ja kirjakauppaan, optiseen alaan ja kultasepänliikkeisiin.

Yleisesti ottaen kauppa odottaa tälle vuodelle kasvua ja vähittäiskaupan myyntiodotukset ovat piristyneet kevään alhon jälkeen. Kaupan toimijat seuraavat tiiviisti viranomaisohjeita ja opastavat niiden mukaan niin henkilöstöään kuin asiakkaitaan. Erilaisilla yhteiskunnan asettamilla rajoitustoimilla on suuri merkitys suoraan kaupan toimialaan.

Kaupan toimijat toivovatkin, että rajoitustoimet kohdistuvat riskiperusteisesti sinne missä oikeasti tartuntavaaraa voidaan estää. Myös entistä selkeämpää viestintää tarvitaan yleisen epävarmuuden vähentämiseksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 15.10.2020


10-liite/2020Liite
to 15.10.2020


Seuraa meitä somessa