Julkaistu 22.10.2020 0          

Paljonko työntekijän sairauspoissalo maksaa työnantajalle?

- Sairauspoissaolot aiheuttavat valtavat kustannukset sekä yrityksille että koko yhteiskunnalle. Kustannukset kertautuvat työpaikoilla, koska suorien kustannusten lisäksi joudutaan maksamaan mm. sijaisten palkkaamisesta ja tuotannon menetyksistä, sanoo LähiTapiola Varsinais-Suomen

riskipäällikkö Mikko Suominen.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n arvion mukaan yhden poissaolopäivän keskimääräinen kokonaiskustannus on noin 350 euroa. Poissaolojen kokonaiskustannukset ovat siis jopa kolme kertaa suuremmat kuin sairausajalta maksetut palkat.

-Kustannukset voivat kuitenkin vaihdella eri yrityksissä ja eri aloilla huomattavasti: 100 eurosta aina 500 euroon päivältä. Kustannusten arvioimiseksi yrityksen tuleekin käydä läpi tärkeimmät välittömät ja välilliset kustannustekijänsä, Suominen sanoo.

Välittömiä kustannuksia ovat esimerkiksi sairausajalta maksetut palkat ja välillisiä muun muassa tuotannon tai palvelujen heikkenemisestä aiheutuvat kustannukset. On tavallista, että välillisiä vaikutuksia ja kustannuksia aliarvioidaan tai niitä ei huomata.

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa