Julkaistu 30.10.2020 0          

Logomon uusi pääomistaja on Sunborn Events

Logomon pääomistaja vaihtuu, kun Sunborn Catering Oy on ostanut Hartela Länsi-Suomi Oy:ltä osuuden tapahtumakeskus Logomosta. Vaihdos astuu voimaan marraskuun alusta, samalla Sunborn Catering vaihtaa nimensä Sunborn Events Oy:ksi.

Muutos ei koske Logomon Toimistot Oy:tä, jonka omistajana jatkaa Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt.

– Tämä on ollut pitkä prosessi, johon meni puolitoista vuotta. Nyt meillä on kumppaninamme vahva tekijä, jonka myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

– Jotkut voivat ihmetellä, miksi tällainen kauppa toteutuu keskellä koronakriisiä, kun tapahtuma-ala on vaikeuksissa. Mutta meillä on vahva usko tapahtuma-alan tulevaisuuteen ja siihen, että tämän muutoksen myötä olemme entistä vahvempia, sanoo Sunborn Eventsin toimitusjohtaja Riikka Arola.

Sunborn aikoo kehittää Logomon toimintaa muun muassa uudistamalla Logomo Kitchenin toimintaa ensi vuoden aikana. Se suunnittelee myös oman leipomon perustamista Logomoon.

Vaikka koronakriisi on ajanut tapahtuma-alan ahtaalle, Logomossa tulevaisuuteen katsotaan luottavaisin mielin.

– Tämä on nyt paikka uudistaa tarjontaa ja vahvistaa Logomon asemaa markkinoilla. Voimme itse vaikuttaa siihen, miltä tapahtumabisnes näyttää tulevaisuudessa ja kehittää palveluita yhdessä kumppaneiden kanssa, Rytsä sanoo.

Kauppa kaikille mieluisa ratkaisu

Kaupassa omistajaa vaihtavat Hartela Länsi-Suomi Oy:n omistusosuudet Logomo Oy:stä ja Logomon Tapahtumatilat Oy:stä. Turun kaupunki jatkaa edelleen molempien osakeyhtiöiden toisena omistajana. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Sunborn Eventsin siirtyminen Hartelan tilalle on kaupan kaikille osapuolille mieluisa ratkaisu.

– Hartelan tavoitteena on ollut rakentaa Turkuun ainutlaatuinen tapahtumatalo. Nyt on aika keskittyä rakennusyhtiön ydinliiketoimintaan ja jättää Logomon kehittäminen tapahtuma-alan ammattilaisille, sanoo Hartela Länsi-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen.

Myös Turun kaupungin omistajaohjausjohtaja, Logomo Oy:n hallituksen jäsen ja Logomon Tapahtumatilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Virtanen sanoo kaupungin olevan erittäin tyytyväinen uuteen omistajaan, joka on halukas kehittämään tapahtumatalon toimintaa yhdessä kaupungin kanssa.

– Logomo on Turulle erittäin tärkeä tapahtumatalo sekä myös kulttuurin koti jo syntyhetkistään lähtien. Uuden omistajan myötä Logomon asema Turun merkittävänä tapahtuma- ja kulttuurikeskuksena vahvistuu entisestään, Virtanen sanoo.

– Logomo on koko ajan kehittyvä, ja se ei tule koskaan valmiiksi. Nyt kun Ratapihan alue on kehittymässä, Logomo on historiansa suurimpien muutosten edessä, sanoo Virtanen.

"Logomo on ykköspaikka"

Sunborn Catering on toiminut Logomossa sen perustamisesta, vuodesta 2011 lähtien koko talon ravintolatoiminnasta vastaten.

Sunborn Events on myös merkittävä tapahtumatuottaja, joka on järjestänyt Logomossa vuosittain lähes sata eri tapahtumaa. Omistajuuden myötä Sunborn Eventsin asema tapahtuma-alan toimijana vahvistuu entisestään.

– Tulemme huolehtimaan siitä, että Logomo on Suomen ykköspaikka järjestää tapahtumia ja tulla viihtymään myös tulevina vuosina, Arola jatkaa.

Logomo

•Logomo aloitti toimintansa tapahtumatalona vuonna 2011, jolloin se toimi yhtenä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden päätapahtumatiloista. Tapahtumakeskus remontoitiin VR:n entisen konepajan tiloihin.

•Nykyään Logomo on sekä alueellisesti että valtakunnallisesti merkittävä konsertti-, kokous- ja konferenssitalo. Pinta-alaltaan rakennus on 25 000 neliötä.

•Logomo on palkittu Suomen parhaana tapahtumatalona vuosina 2016 ja 2018.

•Logomossa sijaitsee myös suuri toimitilojen kokonaisuus: Logomo Byråssa ja Konttorissa työskentelee yli 400 ihmistä noin 90 yrityksessä.

•Kulttuuri- ja elämystarjonta vahvistuvat Logomon läheisyydessä entisestään, kun Turun kaupungin ratapihan alueelle visioima keskustakehityshanke etenee. Alueelle on suunnitteilla muun muassa tapahtuma-areena, elämyskeskus, hotelli, liiketiloja, toimistoja ja asuinkerrostaloja.

•Logomo Oy:n omistavat Sunborn Events (61 %) ja Turun kaupunki (39 %).

•Logomon Tapahtumatilat Oy:n omistavat Turun kaupunki (51 %) ja Sunborn Events (49 %).

•Logomon Toimistot Oy:n omistaa Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt (100 %).

Heli Nieminen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa