Julkaistu 02.11.2020 0          

Jutta Wirén on Varsinais-Suomen Yrittäjien uusi elinkeinoasioiden päällikkö

Valtiotieteiden maisteri Jutta Wirén on aloittanut Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkönä 2. marraskuuta.

Jutta Wirén on turkulainen 30-vuotias valtiotieteiden maisteri. Wirénillä on aiempaa työkokemusta politiikan, viestinnän ja talouden parista.

Hän on työskennellyt muun muassa Kokoomusnaisten pääsihteerinä sekä eduskunta-avustajana. Uralle mahtuu myös kymmenen vuotta työskentelyä kaupan alan 3. polven perheyrityksessä. Kevytyrittäjänä hän on tänä vuonna tehnyt lisäksi vaikuttamis- ja viestintätöitä ja auttanut yrityksiä koronatukihakemusten teossa.

– Olen todella vaikuttunut yrittäjäjärjestön vahvasta osaamisesta. Järjestön yhteiskunnallinen rooli ja näköalapaikka elinkeinoelämän vaikuttajana tekee työstäni merkityksellistä. Tunnen suurta iloa siitä, että saan omalla osaamisella ja panoksellani vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja menestystä Varsinais-Suomessa, Jutta Wirén sanoo.

Wirén vastaa Varsinais-Suomen Yrittäjissä muun muassa kunta-asioista ja -vaikuttamisesta. Työhön kuuluvat siis muun muassa julkisiin hankintoihin ja ensi huhtikuun kuntavaaleihin liittyvät tehtävät. Lisäksi Wirén vastaa Varsinais-Suomen Omistajanvaihdospalvelun koordinoinnista.

– Omistajanvaihdospalvelu on kuntien elinvoiman ja työpaikkojen säilymisen kannalta tärkeä ja sujuvien omistajavaihdosten edistäminen on vaikuttavaa ja tehokasta yrityspolitiikkaa. Olisi tärkeää, että palvelulle saataisiin pysyvä rahoitus. Varsinais-Suomessa on tehty erittäin hyvää työtä omistajanvaihdosten edistämisessä – on ilo jatkaa tätä työtä.

Wirén sanoo haluavansa vaikuttaa siihen, että Varsinais-Suomi on entistä parempi paikka yrittää, tehdä kauppaa, innovoida ja luoda uutta yritystoimintaa.

– Tässä kevään kuntavaaleilla on iso merkitys. Kunta on usein yrittäjän läheisin arjen kumppani. Kaavoituksen, lupaprosessien, neuvonnan ja julkisten hankintojen on tuettava yrittäjyyttä. Koronakriisin jälkihoidossa tämä entisestään korostuu, Wirén katsoo.

Elinkeinoasioiden päällikkönä Varsinais-Suomen Yrittäjissä ennen Wiréniä toimi Lassi Rosala, joka siirtyi syksyllä Naantalin elinkeinoasiamieheksi.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on yrittäjän maakunnallinen edunvalvoja ja palvelujärjestö ja Suomen Yrittäjien aluejärjestö. Varsinais-Suomen Yrittäjiin kuuluu 33 paikallisyhdistystä, joissa on yhteensä noin 7500 jäsenyritystä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa