Julkaistu 16.11.2020 0          

Yrittäjägallup: Työnantajayrittäjät toivovat Metsäteollisuuden tes-ratkaisuille seuraajia

- Kyselytutkimus osoittaa, että työnantajayrittäjät tukevat erittäin voimakkaasti Metsäteollisuus ry:n ratkaisua luopua työehtosopimuksista. Yli 70 prosenttia työnantajayrittäjistä toivoo, että heidän toimialallaan meneteltäisiin samoin, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo Yrittäjägallupin tuloksista.

Metsäteollisuus ry päätti lokakuun alussa, että se lopettaa työehtosopimusten tekemisen. Jatkossa alalla sovitaan työehdot yrityksissä. Kantar kysyi Suomen Yrittäjien pyynnöstä pk-yrittäjien arviota Metsäteollisuuden ratkaisusta.

68 prosenttia vastaajista piti ratkaisua hyvänä ja 11 huonona. 21 prosenttia ei osannut sanoa. Eniten ratkaisusta pitivät 5 - 9 työntekijää työllistävät yrittäjät (82 %) ja toimialoista teollisuusyrittäjät (81 %).

62 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että myös heidän omalla toimialallaan pitäisi tehdä sama ratkaisu: siirtyä työnantaja- ja työntekijäliittojen välisestä sopimisesta työpaikkasopimiseen. 14 prosenttia vastusti ajatusta.

- Tämä kertoo laajasta tyytymättömyydestä nykyisiä työehtosopimuksia kohtaan ja valtavasta paikallisen sopimisen tarpeesta. Siksi työpaikkasopimista pitää edistää niin työehtosopimusten kuin lakimuutosten kautta, Pentikäinen sanoo.

Myös tässä innokkaimpia olivat 5 - 9 työntekijää työllistävät ja teollisuusyrittäjät.

- On erittäin kiinnostavaa, että erityisesti teollisuus haluaa heidän oman toimialansa tekevän samoin eli lopettavan työehtosopimusten tekemisen. Toivon, että työnantajaliitoissa otetaan tämä viesti vakavasti.

Näin kysyttiin

- Yrittäjägallupin toteutti Kantar TNS Oy Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.

- Kyselyyn vastasi 1097 pk-yrityksen edustajaa. 

- Tutkimus toteutettiin monimenetelmätutkimuksena, jolloin osa vastaajista osallistui tiedonkeruuseen sähköpostikyselyllä ja osa Gallup Forum -internetpaneelin kautta.

- Otos pyritään rakentamaan niin, että Yrittäjägallup kuvaisi edustavasti Suomen yrityksiä.

- Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. 

- Tiedot kerättiin 28.10. - 4.11.2020.  


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa