Julkaistu 16.11.2020 0          

Turkulainen tapahtumatuottaja Tiina Jakobsson pääsi patsaaseen ja Hesarin kanteen

Kevytyrittäjyys on yksi väylä yrittäjyyteen, ja työelämän murros on kasvattanut kevytyrittäjien määrää. Suomen Yrittäjät on saanut uuden toimialajärjestön kevytyrittäjiä edustavasta Uusi työ -järjestöstä.

Uusi työ ry:n mukaan kevytyrittäjyys on osa työn teon murrosta, jossa ihmisillä voi olla monenlaisia rooleja työelämässä sekä erilaisia elämänvaiheita.

Uusi työ -järjestöön kuuluvat viisi suurinta laskutuspalvelua. Yksi laskutuspalveluiden tarjoajista, Ukko.fi, toi marraskuussa Helsingin Kansalaistorille väliaikaisen patsaan itsenäisten yrittäjien kunniaksi. Patsas on komeillut myös Helsingin Sanomien etusivulla ja tv-mainoksissa.

Patsas esittää kolmea itsenäistä yrittäjää, joista yksi on turkulainen Tiina Jakobsson.

Hän on 38-vuotias kevytyrittäjä, joka päätyi aikuisiän opintojen myötä tapahtuma-alalle. Jakobsson on ollut mukana muun muassa tuottamassa Saaristo Open -festivaalia ja Seinäjoen vauhtiajoja tuottajana ja VIP-hostina sekä järjestänyt Turun joulutapahtumia ja tehnyt juontokeikkoja.

Hologrammi, hahmo vai jotain muuta?

-Kaikki alkoi siitä, kun Ukko.fi:stä soitettiin ja kerrottiin, että tulossa on iso juttu, johon haetaan rohkeita tyyppejä mukaan. Sen enempää asiasta ei kuitenkaan paljastettu. Päätin, että lähden ilman muuta mukaan, koska yhteistyötahona on luotettava toimija, kertoo Jakobsson.

Jakobsson matkusti Helsinkiin sovittuna päivänä ja tapasi kaksi muuta mukana lähtenyttä henkilöä. Kolmikko 3D-skannattiin, mutta edelleenkin oli epäselvää, miksi.

-Veikkailimme, että meistä tehdään ehkä hologrammi tai hahmo esimerkiksi johonkin peliin. Avaimenperääkin veikkailtiin. Patsas ei kyllä juolahtanut mieleen kenellekään.

Seuraavan kerran kutsu kävi Helsinkiin, ja se oli selvää, että jotain tärkeää on tapahtumassa. Jakobsson silti oli täysin ällikällä lyöty nähdessään Kansalaistorilla komeilevan patsaan.

-Reaktioni tallentui aivan aitona kameroille, ja sitä käytetään nyt televisiossa pyörivissä tv-mainoksissa. Olin todella huima kokemus nähdä patsas, jossa on itse! Vieläpä niin, että on itse life size -koossa.

Seuraavana päivänä Jakobsson oli R-kioskilla ostamassa kahvia, kun hän näki ensimmäistä kertaa Helsingin Sanomien etusivulla olevan Ukko.fi:n mainoksen.

-Tiesin toki mainoksesta, mutta kun oikeasti näki tekstin ”Helsingin Sanomat” ja sitten oman nimensä siinä pari senttiä alempana, olihan se todella mieletöntä! Ja kuva patsaastamme komeili siinä etusivulla.

Kyseinen etusivu on nyt kehystettynä Jakobssonin kodin seinällä.

Kampanja kuvaa yrittäjyyden murrosta

Jakobsson kertoo saaneensa paljon palautetta kampanjasta, ja palaute on ollut hyvää ja kannustavaa.

-Ihmiset kehuvat, että oletpa sä rohkea.

Jakobsson aloittaa joulukuun alussa työt turkulaisessa Wulffinkulma-yrityksessä, mutta jatkaa samalla edelleen kevytyrittäjänä.

-Koko ajan valmistelemme ensi vuoden Saaristo Openia ja buukkaamme sinne bändejä. Se on kymmenes Saaristo Open, jota olen mukana toteuttamassa, Jakobsson kertoo.

-Mielestäni tämä kampanja kuvaa yrittäjyyden murrosta. Ei tarvitse olla vastakkainasettelua siitä, onko täysipäiväinen yrittäjä vai ei, koska moni on nykyisin jotain ääripäiden väliltä, Jakobsson miettii.

Ukko.fi sanookin, että haluaa tempauksellaan nostaa itsenäisten yrittäjien arvostusta Suomessa.

–Rohkeat itsenäiset yrittäjät kuvastavat nykyajan työelämän monimuotoisuutta ja ansaitsevat tulla kuulluksi. Yrittäjyys on murroksessa. Haluamme tehdä näkyväksi tämän ison joukon, joka työllistää itse itsensä, sivutoimisena tai päätoimisena, Ukko.fin toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen perustelee.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa