Julkaistu 17.11.2020 0          

FINFRINGE - esittävän taiteen festivaali saapuu Turkuun

Kiljaisuja, poeettisia kohtaamisia, jöröjukkamaisia tarinoita, peep-showta, live-esityksiä ja teatteria vain yhdelle katsojalle!

Vuoden 2020 Finfringe järjestetään 19.–21.11.2020 Turussa, Åbo Svenska Teaterissa. Finfringe on osa World Fringe ja Nordic Fringe Network organisaatioita ja tapahtuma etsii aina uusia kiinnostavia teoksia esitystaiteen reunamilta.

Normaalioloissa Finfringe on kansainvälinen festivaali, mutta korona estää suurimman osan ulkomaisten esiintyjien tulon Suomeen.

Onneksi Åbo Svenska Teaterin suurella lavalla nähdään kuitenkin tunnettu islantilainen sarjakuvapiirtäjä/koomikko Hugleikur Dagsson, joka on esityksellään Hooligan naurattanut yleisöjä ympäri maailmaa.

Finfringe päätti etsiä uusia keinoja tyydyttääkseen yleisön kulttuurinälkää, erikoisuutena osa esityksistä on maksimaalisen turvaetäisyyden Vain Sinulle- sarja: yksi esiintyjä ja yksi katsoja kerrallaan sekä osa on live-esityksiä puisesta laatikosta.

Lee Lahikaisen kurkistusreikäesityksessä Hysteria, a peep-show yksi katsoja kerrallaan pääsee tirkistämään Åbo Svenska Teaterin päänäyttämölle hysteriakohtausta. Kehon ja mielen rajoja rikkova viiden minuutin lyhyt esitys yhdistää paperinukketeatteria, kuunnelmaa ja näyttelijäntyötä.

THE HOT BOX on koottava, kahdeksan kuution esitystila ja online-taidetila, joka tuottaa suoria lähetyksiä nettiin. Monikamerakuvauksella toteutetuissa lähetyksissä nähdään kiinnostavia tekijöitä eri taiteenaloilta. Intiimi, puinen kuutio kootaan aina uusiin maisemiin kunkin taiteilijan valitessa paikan omalle lähetykselleen. Sohvi Roininen on valinnut omaksi esityspaikakseen Toriparkin ja Teho Majamäki Hansakorttelin.

Ohjelmistossa on myös vastapalkitut esitykset Timo Väntsin H.C.-poeettinen kohtaaminen Englannissa ja Unga Teaterin Prinsessan som inte kunde tala.

“Meitä eivät vallitsevat, vaikeat olosuhteet lannista” sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Sami Rannila. “Ihmisillä on suuri tarve nähdä esityksiä ja tähän tarpeeseen me tuomme Turkuun kattauksen uutta, rohkeaa ja inspiroivaa esitystarjontaa”.

Kaikki FINFRINGE:n esitykset ovat lyhyitä, enintään tunnin mittaisia.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa