Julkaistu 17.11.2020 0          

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa muistuttaa yhteisöllisyydestä

Jouluperinteeksi muodostunut rauhanviesti lähtee jälleen maailmalle Turun tuomiokirkosta, kun kirkkokuntien johtajat esittävät yhteisen vetoomuksen rauhan puolesta. Tänä vuonna Ekumeenisen joulun teemana on Yhteys toisiimme – yhteisöllisyys mielenterveyden tukena. Teemalla halutaan muistuttaa siitä, että jokainen voi lisätä yhteisöllisyyttä ja tuoda valoa lähimmäistensä elämään. Välittämällä ja auttamalla kannattelemme toisiamme tämän sitkeyttä ja voimia vaativan ajan yli.

Humanitaarisen viestin Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuuteen tuo sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja, dosentti Liisa-Maria Voipio-Pulkki. Hänet on kuluneen vuoden aikana nähty lukuisissa koronapandemiaan liittyvissä tiedotustilaisuuksissa ministeriön edustajana.

- Päättyvän vuoden tammikuussa alkaneen COVID 19 -kriisin välittömät vaikutukset jatkuvat vielä kuukausien ajan, ja kriisin jälkihoito ja elpyminen ulottuvat vuosien päähän. Välttämätön fyysisten kontaktien rajoittaminen ja pitkittyvä epävarmuus voivat olla erityisen raskas taakka jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa tai elämän käännekohdissa oleville, kuten tulevaisuuttaan pohtiville nuorille ja taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille, sanoo Voipio-Pulkki.

- Meillä on keinoja pitää kaikilla yhteiskunnan tasoilla huolta siitä, että kukaan ei jää syrjään eikä yksin. Sen ohella jokaisella on mahdollisuus tehdä arjen hyviä tekoja: ymmärtävä katse, ystävälliset sanat, pienikin iloa tuova yhteydenotto tai huomaavainen naapuriapu luovat toivoa ja luottamusta siihen, että selviämme yhdessä ja että opimme vastaisen varalle, miten tällaisten kriisien aiheuttamia vaurioita voidaan ehkäistä, Voipio-Pulkki jatkaa.

Tilaisuus nähtävissä televisiosta jouluaattona

Aiemmista vuosista poiketen Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuus tuomiokirkossa ei ole avoin yleisölle. Tilaisuuden kooste on nähtävissä jouluaattona 24.12. ennen joulurauhan julistusta Yle TV1:ssä ja katsottavissa myös sen jälkeen Yle Areenasta.

- Vieraiden määrää on rajattu osallistujien turvallisuuden vuoksi. Tämän vuoden teeman mukaisesti vieraaksi on ennakkoilmoittautumisella kutsuttu muun muassa Tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoisia, jotka ovat työskennelleet koronapandemian aikana yhteisöllisyyttä edistäen sekä lähimmäisiä auttaen, kertoo Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa