Julkaistu 18.11.2020 0          
Vuoden yritys Varsinais-Suomessa:

Perheyrityksen pitkäjänteinen työ on tuonut saaristoon ensin vettä, nyt energiaa

Saariston kaivonporaus, Jimmy Kronberg

Saariston Kaivonporaus Oy on valittu Vuoden 2020 yritykseksi Varsinais-Suomessa. Perusteluihin kuului muun muassa se, että yritys on tunnettu luotettavana, ajanmukaisena sekä kehittyvänä yrityksenä.

Energia-alalla tapahtuu suuria muutoksia, kun fossiilisista polttoaineista olisi luovuttava ja hiilidioksidipäästöjä vähennettävä. Saariston Kaivonporaus haluaakin tehdä töitä elinvoimaisen ympäristön puolesta. Yrityksen toiminta liittyy nykyisin valtaosaltaan energiaratkaisuihin.

Saariston Kaivonporaus vaihtaa vanhoja lämpöjärjestelmiä maalämpöön omakotitaloissa, lisäksi se tuo kehittyneitä energiaratkaisuja kerrostaloihin ja isoihin kiinteistöihin. Tällaisissa kohteissa hyödynnetään nykyisin ilmanvaihtojärjestelmän poistoilman energiaa ja yhä useammin myös muuta hukkalämpöä.

Bertelin villi idea oli yrityksen alku

Yrityksen perustajalla, Bertel Fjäderillä, oli katse tulevaisuudessa jo silloin, kun hän hankki ensimmäisen poravaununsa 50 vuotta sitten. Hän ei antanut saariston vaikeiden olosuhteiden hidastaa työtään, sillä hän halusi toimittaa vettä ihmisten arkeen. Niinpä hän suunnitteli ja rakennutti oman poravaunun ja sille tarkoitetun kuljetusaluksen.

-Bertelillä oli tällainen ”hullu idea” siitä, että saaristoon pitää saada vettä. Porakaivot olivat tuolloin saaristossa uusi juttu, eikä alalla ollut toimijaa, joka olisi tehnyt niitä, kertoo yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Jimmy Kronberg.

-Bertel rakennutti useita erikoislaitteita, joita käytämme edelleen! Esimerkiksi hänen suunnittelemansa, 1970-luvulla tehty porauslautta on aivan lyömätön. Sitä on toki modifioitu ja jatkettu, mutta perusta on yhä sama.

Peter toi yritykseen maalämpöratkaisut

Tulevaisuuteen tähdättiin myös silloin, kun perheyritys siirtyi Bertelin sisarenpojan Peter Kronbergin omistukseen vuonna 1990. Peterin suunnitelmissa olivat maalämpöratkaisut: Ensimmäinen maalämpöpaketti toimitettiin asiakkaalle porareikineen, letkuineen ja lämpöpumppuineen jo vuonna 1994.

Maalämmön suosio on kasvanut vuosi vuodelta huikeasti, ja tähän päivään mennessä Saariston Kaivonporaus on asentanut jo yli 1 400 maalämpöjärjestelmää ja on markkina-alueensa johtaja Varsinais-Suomessa.

Peterin veljenpoika Jimmy Kronberg otti ohjat käsiinsä 2000-luvun alussa ja johtaa nykyään yritystä innovatiivisesti kohti tulevaisuutta. Tähän asti kaikki Jimmyn kolme lasta ovat olleet kesätöissä yrityksessä. Mukana toiminnassa on siis jo neljäs polvi.

-Tulevaisuus alalla on kirkas. Töitä riittää, vaikka varmasti kilpailu tulee kovenemaan. Pitää vain jatkaa laadukasta tekemistä, niin pärjäämme hienosti, Jimmy Kronberg sanoo.

-Keskeistä tässä on asiakkaiden luottamuksen ansaitseminen päivästä toiseen.

Jimmy kiittää palkinnosta mahtavaa henkilökuntaansa

Jimmy Kronberg on työskennellyt perheyrityksessä nuoresta asti, ja nyt saatu palkinto tuntuu hänestä huikealta.

-Olin erittäin otettu jo silloin, kun minulle tuli omalta paikallisyhdistykseltä tieto tämän palkinnon ehdokkuudesta. Voitte siis kuvitella kuinka haltioissani olin, kun myöhemmin kuulin, että meidät valittiin vuoden yritykseksi. Olen erittäin ylpeä ja on suuri kunnia vastaanottaa näin arvokas palkinto. Tämä merkitsee meille perheyrityksenä erittäin paljon ja antaa lisää motivaatiota tehdä ahkerasti töitä myös jatkossa.

Jimmy Kronberg kiittää vuolaasti sekä yrityksensä asiakkaita että henkilökuntaansa.

- Työporukkamme koostuu mahtavista persoonista, jotka työskentelevät rehdillä asenteella, ja maan parhaalla ammattitaidolla, Kronberg kehuu.

Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Tove Hagströmin mielestä palkinto on todellakin osunut oikealle taholle.

- Jimmy Kronberg on aktiivisesti ja pitkäaikaisesti mukana paikallisyhdistyksessämme sekä näkyvästi esillä Paraisten yrityskuvioissa. Hän toimii myös Suomen kaivonporausurakoitsijoiden Poratekin puheenjohtajana. Hän on omistautunut yrityksen toimialaan ja oman yritykseensä sekä työntekijöiden hyvinvointiin, Hagström kiittää.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa