Julkaistu 18.11.2020 0          

Palkittu nuori yrittäjä tarttuu itsekin koneen kahvoihin

Petri Vehviläinen on ylpeä yrityksensä pitkäaikaisista asiakassuhteista.

Mellilässä toimivan Koneistamo Vehviläisen yrittäjä Petri Vehviläinen, 34, on Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa. Petri Vehviläinen kasvoi yrittäjyyteen jo lapsuudessaan. Isän, Erkki Vehviläisen, perustama koneistamo toimi perheen omassa pihapiirissä, ja sekä käsillä tekeminen että koneet kiinnostivat Petri Vehviläistä pienestä pitäen. Muuta ammattia hän ei koskaan tosissaan harkinnutkaan, perheyrityksen toiminnan jatkaminen tuntui itsestään selvältä ja luonnolliselta urapolulta.

Sukupolvenvaihos toteutettiin vuonna 2011 ja tuolloin 25-vuotiaasta Petri Vehviläisestä tuli yrityksen toimitusjohtaja.

-Ei meillä titteleitä tunneta, joten jatkoin vain samoja hommia kuin siihenkin asti, Vehviläinen naurahtaa. Toki yrityksen siirtyminen omiin käsiin tuntui hienolta -sekä toki myös haasteelta.

Pitkät, hyvät asiakassuhteet

Koneistamo Vehviläinen on koneistukseen keskittynyt alihankintayritys, joka tarjoaa asiakkailleen myös kokoonpanopalveluja. Yritys valmistaa asiakkailleen eri materiaaleista pieniä tai keskisuuria kappaleita yksittäiskappaleina tai sarjoina. Sarjojen koot voivat vaihdella 20 kappaleesta kahteen tuhanteen. Lisäksi yrityksen toimintaan kuuluu osien varastointi sopimuksen mukaan. Varastointia tehdään esimerkiksi pitkäaikaisille asiakkaille, joista osan kanssa yhteistyötä on tehty yrityksen perustamisvuodesta, eli vuodesta 1979 asti.

-Olen todella ylpeä näistä monista hyvistä, pitkäaikaisista asiakassuhteista. Se kertoo siitä, että olemme varmasti osanneet tehdä asioita oikein!

Vehviläisen oma työ keskittyy pitkälti käytännön asioiden hoitoon ja esimerkiksi tarjousten hoitamiseen, mutta hän taitaa edelleen myös käytännön työt. -Kyllä aina välillä voin tarttua koneen kahvoihin, ja käsillä tekeminen on minulle hyvää terapiaa ja vastapainoa paperitöille!

Koko ajan pitää kehittyä

Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon saaminen tuntuu Vehviläisestä hienolta. Hän korostaa kuitenkin, että palkinto tulee koko yrityksen henkilökunnalle, sillä kaikki saavutetaan hyvällä yhteistyöllä.

-On kyllä todella hienoa, että palkinto tulee tällaiselle alalle, jolla me toimimme. Tämä ei näy tavallisille kuluttajille suoraan mitenkään, koska asiakkainamme on toisia yrityksiä.

Yrittäjänä Vehviläinen uskoo sinnikkyyteen ja toiminnan jatkuvaan kehitykseen. -Kilpailu alallamme on kovaa, ja koronan vaikutukset alkavat näkyä vasta nyt vähän viiveellä. Koko ajan täytyy kehittyä, sillä edessä on haastavia aikoja.

Vehviläinen sanoo, että häneen elämässään työ ja vapaa-aika kietoutuvat usein yhteen, mutta lomaa hän malttaa pitää ”toisinaan”. Silloin Vehviläinen suuntaa mielellään Lappiin, jossa voi nollata ajatukset kaikesta. Muuten työltä liikenevä aika kuluu pitkälti perheen, vaimon ja 6-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Yrittäjyys ja isän työpaikan koneet ovat tulleet tutuksi myös perheen tyttärelle, mutta Vehviläinen ei halua vielä lähteä arvuuttelemaan sitä, kasvaako kotona kenties perheyrityksen tuleva jatkaja. Sen näyttää aika.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa