Julkaistu 18.11.2020 0          

Turun keskustan kauppiaat odottavat toriparkin valmistumista

Turun keskustan kauppiaat odottavat malttamattomina toriparkin valmistumista.

-Toriparkki on tähän asti ollut monelle mörkö, mutta kun se valmistuu, uskon, että se osoittautuu positiiviseksi asiaksi keskustalle. Kun työmaa-alue väistyy ja torin alue siistiytyy, ja vielä uusi hotellikin valmistuu torin kulmalle, Turun keskustan pitäisi olla paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, miettii Turun Yrittäjien yhteyspäällikkö Anne Aholainen.

Toriparkin pitäisi suunnitelmien mukaan avautua joulukuussa. Kokonaisuudessaan torin alue ei ole valmis silloin, sillä muun muassa torialueen pinta valmistuu vasta myöhemmin, vuoden 2021 aikana.

Kauppiaskatu hiljeni, Linnankatu vilkastui

Toriparkin rakentaminen on myllännyt Turun keskustaa monin tavoin. Muuttuneiden liikennejärjestelyiden vuoksi monet karttoivat pitkään keskustaan saapumista omalla autolla.

-Uudet liikennejärjestelyt tuntuivat monen mielestä sekavilta. Lisäksi ne muuttivat keskustan perinteisiä kauppapaikkoja, kun Kauppiaskatu hiljeni yhtäkkiä ja Linnankadusta tulikin viriili. Osa kauppiaista suhtautui Linnankadun bussipysäkkeihin ensin varautuneesti, mutta monille muutos on tuonut uusia asiakaita, Aholainen kertoo.

Toriparkin rakentamisen myötä Turun kauppatori on sinnitellyt aiempaa pienemmässä tilassa Yliopistonkadun kävelykadun jatkeena – mutta sijainti sinällään on osoittautunut hyväksi, ja nyt monet torikauppiaat haluaisivat jäädä tähän väliaikaiseen paikkaansa, Aholainen kertoo.

Joulukauppa herättää pelonsekaisia tunteita

Korona ja etätyösuositukset ovat kurittaneet keskustan kauppoja ja ravintoloita. Aholainen kertoo kuitenkin, että vuokranantajat ovat osittain tulleet vastaan vuokrissa, mikä on helpottanut monien keskustan yrittäjien tilannetta.

Tulevaan joulukauppaan suhtaudutaan osin pelonsekaisin tuntein. Yrittäjät toivovat, että ihmiset tulevat jouluostoksille keskustaan, mutta toisaalta monet pelkäävät sitä, että verkko-ostoksiin tottuneet ihmiset hankkivat tänä vuonna lahjat netistä.

-On vaikea ennustaa, miten käy, mutta ne yritykset, joilla on kivijalkaliikkeen lisäksi verkkokauppa, ovat paremmassa tilanteessa, Aholainen miettii.

Hän haluaakin vedota turkulaisiin: -Käyttäkää keskustan palveluita, jotta monipuoliset palvelut pysyvät ja kaupunkikuva säilyy houkuttelevana jatkossakin!


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa