Julkaistu 18.11.2020 0          

Yritystontit käyvät kaupaksi Naantalissa

Toimitiloja ja tontteja kysytään sekä yrityksiä perustetaan Naantalissa kasvavalla tahdilla.

–Tulevaisuus näyttää hyvältä. Uudet tontit tuntuvat houkuttelevan, parhaillaan neuvotellaan useamman uuden yrityksen sijoittumisesta Naantaliin. Myös täällä jo toimivilla yrityksillä on aktiivista uudistumishalua ja useita kehitysprojekteja on käynnistetty myös kaupungin kanssa yhteistyössä, kertoo Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Sijainti ratkaisee monta asiaa

Naviren teollisuusalue on Naantalin uusimpiin kuuluva yritysalue, jossa on tarjolla tontteja kaikkiin teollisuusyritysten tarpeisiin. Alueen sijainti Luonnonmaalla on logistisesti hyvä. Vaikka telakka onkin lähellä, tulevien yritysten toimialat eivät välttämättä ole sidoksissa telakkaan.

–Noin 30 hehtaarin alueen tonttijako tehdään joustavasti. Olemme päässeet hyvään vauhtiin, tonteilla jo metsää kaadetaan ja louhitaan. Tilaa on tulijoille vielä runsaasti.

–Naantalissa saaristo alkaa jo pari kilometriä kaupungin keskustasta, Luonnonmaalla. Niinpä esimerkiksi Naviren alueelle sijoittuvilla yrityksillä on mahdollisuus hakea ELY-keskukselta jopa 20 prosenttia maaseudun investointitukea rakennus- ja laiteinvestointeihin, muistuttaa Lassi Rosala.

Uudehko teollisuusalue löytyy myös Isosuolta.

–Alue soveltuu hyvin niin teollisuuden, logistiikan, bio- ja kiertotalouden kuin varastotoimintojen tarpeisiin. Vapaita tontteja on myös suositulla Luolalan teollisuusalueella.

Satama ja yhteydet valttina

Naantalista on Rosalan mukaan hyvät yhteydet joka puolelle, niin Suomeen kuin ulkomaille.

Naantalin satamasta lähtee useita lauttoja vuorokaudessa.

–Yhteydet toimivat kasitielle, ysitielle ja ykköstielle. Turkuun on lyhyt matka. Lähivuosina parantuu entisestään yhteys Naantali-Raisio kehätien suuntaan, hän luettelee.

Naantalin satamasta lähtee useita lauttoja vuorokaudessa ja lautoilla kulkee yli puolet Varsinais-Suomen satamien ja Ruotsin välisestä rekka- ja trailerliikenteestä.

–Naantalin satama palvelee hyvin alueen yrityksiä ja sataman volyymi tulee yhä kasvamaan meneillään olevien kehitysprojektien ansiosta.

Helposti lähestyttävä kaupunki

Pienessä kaupungissa on yritysten helppo lähestyä elinkeinotoiminnasta vastaavia henkilöitä ja myös tavoittaa heidät.

– Meillä on yhden luukun periaate eli minuun voi olla yhteydessä kaikissa yritysten asioissa, hoidan asiat eteenpäin, rohkaisee Lassi Rosala.

–Yhteyttä kannattaa ottaa hyvissä ajoin, jotta pääsemme miettimään yhdessä muun muassa millaiset tilat on suunnitteilla, mitä ympäristöasioita on otettava huomioon ja millaista tukea hankkeen toteuttamiseksi on saatavilla.

Naantali on yrittäjälle hyvä, tutkitustikin eli Yrittäjien vuotuisen kuntabarometrin mukaan. Kun yrittäjät itse pääsivät arvioimaan kaupungin vahvuuksia, 81 prosenttia kertoi Naantalissa olevan erinomainen tai hyvä yritysilmapiiri ja yksikään vastaaja ei arvioinut ilmapiiriä huonoksi. Myös kunnan ja yritysten välinen yhteistyö arvioitiin hyväksi.

Tutustu vapaisiin yritystontteihin naantali.fi/yri- tystontit.

Lassi Rosala.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa