Julkaistu 19.11.2020 0          

Paimion Kairankulman kauppiaat: Yhdessä olemme enemmän

Kairankulman kauppiaat: vasemmalta Katja Nousiainen, Katja Heikkilä, Satu Kalkela, Riina Immaisi ja Jaana Loikkanen. Takarivissä Antti Hepola ja Teija Ketola. Joukosta puuttuu Jenna Hepola (Ottobre).

Iloinen nauru pulppuilee, kun Paimion keskustassa sijaitsevan Kairankulman kauppiaat kerääntyvät töitten jälkeen yhteiskuvaan Mamma J:iin eli valokuvaaja Jaana Loikkasen komennossa. Naisenergia selvästi jyllää täällä.

Kaksi vuotta sitten itsenäiseksi yrittäjäksi ryhtyneellä Jaana Loikkasella on ollut studio Kairankulmassa vuoden ajan. Tänään kuvauspaikkana on kuitenkin avara aulatila, jossa talon yrittäjät tapaavat kokoontua päiväkahvien äärellä.

- Tämä on yksinyrittäjälle työyhteisö, jota jo kaipasin. Nyt minulla on työpaikka ja myös mahtavat työkaverit, Loikkanen iloitsee.

Entisessä Osuuspankin konttorissa toimii tällä hetkellä kahdeksan yritystä. Yksinyrittäjiä heistä on neljä - Mamma J:iin lisäksi Paimion Kenkätaivaan yrittäjä Teija Ketola, kauneushoitola Katjan Mareenan Katja Nousiainen ja Immaisi Graphicsin Riina Immaisi.

Hiushuone Bobi ja vaateliike BeWoman ovat sisarusten Katja Heikkilän ja Satu Kalkelan yhteisyrityksiä. Vasta tämän vuoden alussa Kairankulmaan muuttanut Vivi Point Oy on Antti ja Jenna Hepolan digipaino, jonka yhteydessä toimii myös Ottobre designin kangaskauppa.

Yrittäjät hyödyntävät toistensa palveluita aina kun se vain on mahdollista.

- Minä hoidan Antin kanssa Vivi Pointin luovaa toimistoa, ja tulen tänne tekemään yhteiset projektit. Muuten toimin kotitoimistolta käsin, kertoo graafikko Riina Immaisi.

- Olemme nopea ja ketterä painotalo. Riina suunnittelee ja minä toteutan, Antti Hepola sanoo.

Kuvia tilataan - ja toisaalta myös töitä saadaan - Jaana Loikkaselta, joka tekee graafista suunnittelua valokuvauksen ohessa. Mainosmateriaalia tehdään yhdessä Kairankulman muille yrityksille.

Luontevaa synergiaa

Katja Heikkilä ja Satu Kalkela ovat katselleet Kairankulman kehitystä vuodesta 2007 lähtien. Kampaamo oli aiemmin muissa töissä toimineiden siskosten yhteinen unelma.

- Me olimme tässä jonkin aikaa ihan kahdestaan, kun talo oli jo purku-uhan alla. Uusi omistaja ilmoitti kuitenkin, ettei tätä ainakaan lähivuosina olla purkamassa. Talo alkoi täyttyä, sillä onhan tämä Paimion paras kauppapaikka, Heikkilä toteaa.

Hiushuone Bobin yhteydessä työskenteli aiemmin myös Katja Nousiainen, jolla on nyt ollut Kairankulmalla kohta kahden vuoden ajan oma olohuonetyyppinen kauneushoitolansa Katjan Mareena. Yhteistyö kampaamon kanssa jatkuu luontevana.

Hiushuone Bobin tila jäi kuitenkin turhan tyhjäksi, Katja Heikkilä sanoo.

- Meillä on tässä isot näyteikkunat hyvällä paikalla, joten me päätimme täyttää ne kauniilla naistenvaatteilla. Perustimme BeWomanin vuonna 2018. Se on kannattanut, sillä kampaamoasiakkaat usein innostuvat ostamaan, kun heidät on muutenkin jo laitettu fiiniksi. Ja Facebook tuo meille asiakkaita kauempaakin.

Kauempaa virtaa asiakkaita myös Paimion Kenkätaivaaseen. Teija Ketola on osannut rakentaa juuri oikeanlaisen kunnollista käyttökenkää ja myös erikoiskenkiä sisältävän tuotevalikoiman, vaikka on toiminut kenkäkauppiaana vasta kolme vuotta.

- Olen reagoinut hyvin nopeasti sen mukaan, mitä ihmiset haluavat, sanoo Ketola.

Ihmisten tapaamisesta ja juttelemisesta nauttiva Teija Ketola on omaksunut roolikseen myös Kairankulman epävirallisena infopisteenä toimimisen.

- Meillä olisi tässä vielä pari pientä liiketilaa vapaana, hän vihjaa.

Anneli Perkiö

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa