Julkaistu 18.11.2020 0          

Jyrki Hakkarainen innostuu ihmisistä

Jyrki Hakkaraisen mielestä vakavina aikoina Yrittäjät on osoittanut olevansa olemassa yrittäjää varten.

Kiireinen kampanjapuristus vei yrittäjä Jyrki Hakkaraista muutaman viikon ajan paneeleihin ja keskusteluihin ympäri maan. Hakkarainen valittiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa lokakuussa kaksivuotiskaudelle järjestön varapuheenjohtajaksi.

Uuden luottamustehtävän ohella Hakkarainen kertoo kotonaan Salon Kiskossa, että nyt on aikaa hyvinvointiprojektille.

– Käynnistin varapuheenjohtajavalinnan jälkeen elämäntapamuutoksen! Haluan voida paremmin ja pudottaa jouluun mennessä viisi kiloa painoa. Korona-ahdistuksen ohella on syytä hakea hyvää fiilistä – kannustan kaikkia mukaan projektiin, Hakkarainen hekottelee.

Hän kertoo kampanjanteon olleen hänelle uutta.

– Olen valinnasta ja Yrittäjien tavoitteesta parantaa yrittäjien arkea täysin liekeissä, kanssayrittäjien luottamus tuntuu oikein hyvältä, hän kertoo. – Kiersin Suomea, teimme kampanjavideoita ja sain myös paljon apua – sekin tuntuu hyvältä ja hienolta.

Maailmanparantaja

Jyrki Hakkarainen on 54-vuotias lakimiesyrittäjä. Oman lakitoimiston pyörittämisen ohella hän muun muassa vuokraa huvilaa ja asuntoautoa. Perheeseen kuuluu avovaimo ja 5-vuotias poika.

Hakkarainen on toiminut vuodesta 2018 Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Mikä sai hänet tavoittelemaan johtopaikkaa myös pääkallonpaikalla?

– Yrittäjyys on mielestäni ratkaisu kaikkiin yhteiskunnallisiin ongelmiimme. Olen aina ollut maailmanparantajaluonne. Se varmaankin ajoi minut aikanaan kuntapolitiikkaan ja kuntajohtajan tehtävään. Koen, että monipuolinen työkokemukseni sopii varapuheenjohtajan tehtävään ja minulla on tällä hetkellä myös aikaa panostaa siihen.

Hakkarainen piti kampanjassaan esillä järjestöasioiden lisäksi yhteiskunnallisia rakenneuudistuksia. Myös kuntien ja valtiovallan toimintaa on hänen mielestään tehostettava.

– Kuntien palvelut tulee tuottaa yritysten toimesta aina kun se on mahdollista. Yksityinen toiminta on aina tehokkaampaa kuin julkinen toiminta.

Yhteistyötä ja uudistuksia

Hakkarainen pääsee aloittamaan tehtävänsä uuden edessä, sillä Yrittäjien hallintoa on rukattu. Varapuheenjohtajien määrää väheni kolmesta kahteen ja täysin uusi, kaksi kertaa vuodessa kokoontuva valtuusto aloittaa toimintansa.

– Olemme käyneet uuden puheenjohtajiston kesken jo paljon keskustelua työnjaosta ja kunkin osaamisalueista sekä siitä, miten keskinäinen työnjako niiden pohjalta hoidetaan. Minulla on kovat odotukset siitä, että yhteistyö lähtee toimimaan hyvin.

Liittokokous valitsi Yrittäjien puheenjohtajaksi jyväskyläläisen Petri Salmisen ja varapuheenjohtajaksi Hakkaraisen ohella vimpeliläisen Anne Niemen.

Hakkarainen katsoo, että vaikka järjestön toimintaa voi aina kehittää, on järjestö osoittanut merkityksensä erityisesti nyt korona-aikana.

– Vakavina aikoina Yrittäjät on osoittanut oikeasti olevansa yrittäjää varten. Yrittäjistä saa tukea ja neuvoja sekä vertaistukea ja vaikutamme tietenkin päätöksentekoon, Hakkarainen toteaa.

Yrittäjäkin on ihminen

Aktiivisen kenttätyön lisäksi korona-ajan myötä arkipäiväistyneet etätapaamiset ja digiloikka tarjoavat järjestötyölle paljon uusia mahdollisuuksia. Silti ihmisläheinen mies tapaa yrittäjiä kaikkein mieluiten kasvotusten. Hakkarainen tunnetaan positiivisena ja innostavana hahmona.

– Olen sosiaalinen ja yrityselämän lisäksi erittäin kiinnostunut ennen kaikkea kanssaihmisistä. Tykkään ihmisistä oikeasti! Muun muassa tästä syystä haluan myös kiertää Yrittäjien kenttää ja tavata mahdollisimman paljon jäseniämme ja tukea paikallisyhdistyksiä. Yrittäjä on myös ihminen, psykologin opintojakin aikanaan pohtinut Hakkarainen naurahtaa.

Kiinnostus ihmisiin näkyy myös Hakkaraisen vapaa-ajan harrasteissa.

– Minulla on vähän sellainen elinikäisen oppimisen periaate. Kuuntelen automatkoilla kirjoja: lähes pelkästään elämänkertoja ja johtamiseen liittyviä teoksia. Parhaillaan kuuntelen Ponssen Einari Wigrenin elämänkertaa, Hakkarainen kertoo.

Mikä sitten olisi Jyrki Hakkaraisesta kertovan elämänkerran otsake?

– Yrittäjä Hakkarainen ihmisen asialla.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa