Julkaistu 19.11.2020 0          

Yrittäjien yhteistyötä: PetriS Chocolate rantautuu Design Hilliin

Tulevaisuuteen uskovat. Tony (vas.) ja Anu Pelander kiittelevät yhteistyön sujuvuutta Nina ja Petri Sirénin kanssa. Design Hillin yli 400-neliöinen laajennusosa avataan maaliskuussa. Se tuo muun muassa PetriS Chocolaten tuotannon kokonaan Halikkoon. Samalla syntyy uusia työpaikkoja.

Turku–Helsinki-moottoritien varrella Halikossa sijaitsevan Design Hillin kahvilassa kaikuu nauru. Pöydälle levitellyt rakennuspiirustukset saavat sen ympärille kokoontuneen nelikon vauhtiin.

– Suurin haasteemme on ontelolaatta, virnistää PetriS Chocolaten yrittäjä Petri Sirén.

Hän pohtii yrittäjäpuolisonsa Nina Sirénin ja Design Hillin yrittäjien Anu ja Tony Pelanderin kanssa tulevan laajennusosan vesipisteiden sijoittamista. Lokakuun lopussa uutisoitua laajennusta on hiottu jo huhtikuusta alkaen. Kaikki alkoi rauhallisesta hetkestä koronan sulkemassa kahvilassa ja yhdestä viattomasta kysymyksestä.

– Olimme jo miettineet koko tuotantomme siirtämistä kotimme yhteyteen Mathildedaliin. Sitten Tony kysäisi kesken kahvittelun, että paljonko te tarvitsette tilaa. Jätimme kommentin huomiotta, juttelimme muista asioista ja lähdimme poikkeuksellisen hiljaisina kotimatkalle, Petri muistelee.

Puolivälissä matkaa molemmat avasivat suunsa. Kotipihalla Nina soitti Anulle ja kysyi, että olikohan se Tony tosissaan.

Pelandereiden alustavat suunnitelmat ja lupahakemukset oli helppo muokata uutta käyttötarkoitusta varten. Reilun 430 neliön lisäsiipeen rakentuu 250 neliötä suklaan valmistusta, myyntiä, varastointia ja nettikauppaa. Uusia työpaikkoja on syntymässä 4–5. Loput neliöt jäävät yhteisiksi sosiaalitiloiksi sekä Design Hillin myymälä- ja varastotiloiksi.

Rohkeat visiot heräilevät

Laajennusosan avajaisia on tarkoitus juhlia maaliskuun alussa. Sitä ennen oman työn ohella tehtävää puuhaa riittää jokaiselle.

– Meillä ei ole haasteita, meillä on pelkkiä ratkaisuja, Tony toteaa ja paljastaa koko joukkion asenteen.

– Yrittäjä jaksaa saadessaan tehdä motivoivaa työtä, joka tuottaa tulosta. Sujuvan yhteistyön merkitys on huikea, Anu jatkaa.

Suunnitelmissa on ohjelmallisia kokouksia, maistelutilaisuuksia, erikoisteemoja, tapahtumia ja vaikka mitä – nelikon rohkeat visiot ovat vasta heräilemässä.

– Koko projekti on energisoinut minua valtavasti! Ideoita syntyy valtavasti, enkä malttaisi odottaa niiden toteuttamista, Petri hehkuttaa.

– Yrittäjyys on yksinäistä hommaa. Yhdessä tekeminen piristää ja avaa uusia ajatuksia, Nina alleviivaa.

Salon kaupunginkin mielestä jokainen työpaikka on tärkeä

Koko joukkio kiittelee Salon kaupunkia yrittäjäystävällisyydestä.

– Asioita viedään yhdessä meitä kannustavien virkamiesten kanssa eteenpäin. Kaikki ymmärtävät, että joka ainoa työpaikka on tärkeä, Tony tiivistää.

Pelanderien mukaan Design Hill on muotoutumassa vahvasti paikalliseen ruokaosaamiseen keskittyväksi matkakohteeksi.

– Tavoitteenamme on aina ollut luoda paikka, jossa ihmisten olisi mukava kohdata toisensa. Pelkäsin keväällä, ettei meitä enää tarvittaisi ja että kaikki ostavat jatkossa vain nettikaupoista, Anu paljastaa.

Pelko on turha, sillä Design Hillin vuotuinen kävijämäärä, 150 000 henkeä, saattaa jopa ylittyä. Se vahvistaa yrittäjien uskoa siihen, että maan miellyttävimmäksi tähtäävään taukopaikkaan halutaan tulla jatkossakin.

Liisa Käiväräinen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa