Julkaistu 19.11.2020 0          

Bisnestä, liikuntaa ja hyväntekeväisyyttä

Turun Bisnesseuran jäsenet ovat vahvasti mukana liike-elämässä, ja jokaisella on halu verkostoitua ja liikkua. Tärkein osa toimintaa on kuitenkin hyväntekeväisyys.

Moni muistaa viime jouluna lanseeratun Säkitys-kampanjan, jossa kerättiin joululahjoja vähävaraisille lapsille. Lahjasäkkejä löytyi eri puolilta Turun aluetta, ja mukana olleet yritykset kisasivat keskenään siitä, kenen lahjasäkki oli lopulta painavin.

Säkityksen takana oli Turun Bisnesseura, ja hyväntekeväisyystempaus toteutetaan tänäkin vuonna 16.11 alkaen. Kaikille Turun Bisnesseuran toiminnassa mukana oleville kummeille tarjotaan mahdollisuus ottaa säkki omalle työpaikalleen, lisäksi tänä vuonna mukaan lisätään vielä mahdollisuus osallistua digitaalisesti, sillä monet ovat parhaillaan etätöissä.

– Hyväntekeväisyys on ollut alusta asti tärkeä osa toimintaamme, ja olemme valinneet kohteeksemme lapset ja nuoret, jotka ovat joko vähävaraisia, syrjäytymisvaarassa tai muuten heikoilla, kertoo seuran toinen perustaja, Miikka Kurvinen.

Urheilun lomassa puhutaan vaikeistakin asioista

Turun Bisnesseuran tarina alkoi vuonna 2018 erään turkulaisen kaupan parkkipaikalla, kun Hannu Kora ja Miikka Kurvinen tapasivat sattumalta toisensa. Keskustelu siirtyi pian urheiluun ja siihen, että olisi mukavaa pelata jääkiekkoa yhdessä. Ensin yhteistä treeniaikaa ei tahtonut löytyä, mutta pian oltiinkin jo perustamassa Turun Bisnesseuraa ja järjestämässä Vielä kerran Keni! -tapahtumaa. Se keräsi yli 35 000 euron hyväntekeväisyyspotin.

Turun Bisnesseuraan pääsee mukaan liittymällä kummiksi ja maksamalla vuosittaisen kummimaksun. Kummit ovat tervetulleita kaikkiin Bisnesseuran tapahtumiin, ja niihin voi osallistua useampikin työntekijä samasta yrityksestä.

Toiminta on löytänyt muotonsa vuoden 2020 aikana, ja yhteisissä tapahtumissa harrastetaan tällä hetkellä muun muassa jalkapalloa, jääkiekkoa, golfia, sählyä ja avantouintia. Jokaiseen lajin pariin ovat tervetulleita kaikki Turun Bisnesseuran kummit, eikä aiempaa urheilutaustaa tarvita.

– Tavoitteemme on, että Turun alueella olisi jokaisena arkiaamuna jonkin meidän ryhmämme tapaaminen ja se tarjoaisi ihmisille mahdollisuuden liikkua, kertoo Hannu Kora.

Aamutapaamiset aloitetaan seitsemän pintaan, sillä tavoitteena on, että työpöydän ääreen pääsee suihkunraikkaana yhdeksäksi. Ensin urheillaan, sitten nautitaan yhteinen aamupala ja kuunnellaan yhden kummiyrityksen edustajan roast eli leikkimielinen grillaus.

– Ihmiset ovat puhuneet yrityskaupoistaan, mutta yhtä lailla konkursseistaan, jaksamisongelmistaan ja avioeroistaan. Ihmiset ovat avautuneet yllättävänkin henkilökohtaisista ja vaikeista asioista, ja tarinoihin on ollut helppo samaistua, Kora kertoo.

Kontakteista syntyy usein yhteistyötä

Turun Bisnesseuran tapaamisten aikana ei tehdä suoraan kauppaa, vaan tarkoituksena on tutustuttaa ihmiset toisiinsa. Kontaktien muuttaminen bisnessuhteiksi on sen jälkeen jokaisen omasta aktiivisuudesta kiinni.

Bisnesseuran ansiosta mukana olevien yritysten välille on syntynyt useita yhteistyökuvioita, lisäksi ryhmän whatsapp-ryhmissä kysellään esimerkiksi vinkkejä yritysten hankintoihin.

Lisätietoja toiminnasta ja kummiksi liittymisestä löytyy Turun Bisnesseuran nettisivuilta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa