Julkaistu 19.11.2020 0          

#mimmitkoodaa on Suomen kansainvälinen valttikortti – perjantai kokoaa yhteen jopa 2000 naista

#mimmitkoodaa-ohjelma yhdistää perjantaina kerralla ennätysmäärän naisia. ”Tämä on aivan pökerryttävän huima suosio”, kiittää #mimmitkoodaa vetäjä Milja Köpsi. Ohjelman kansallinen merkitys on jo nyt suuri. Perjantain pääpuhuja, opetusministeri Li Andersson pitää #mimmitkoodaa-ohjelmaa yhtenä Suomen kansainvälisenä valttikorttina ja maakuvan positiivisena luojana.

”This Is Not A Webinar” on huippuluokan virtuaalinen tapahtuma, jonka kaikki puheenvuorot striimataan. Ohjelmistoalan kiinnostavinta osaamista edustavien puheenvuorojen lisäksi osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua erilaisissa keskustelutilaisuuksissa sekä näytteilleasettajien virtuaalisissa tiloissa.

Tilaisuus ei olisi mahdollinen ilman yritysten merkittävää panostusta mimmien koulutukseen, tukeen ja mm. Junior Trainee paikkojen tarjoamiseen. Mukana rakentamassa mimmeille uusia urapolkuja ja tasa-arvoisempaa IT-alaa ovat Microsoft, Siili, Vincit, Accenture, Laurea AMK, FITech, LUT-yliopisto, IBM, Geniem ja CGI. Kiitos kuuluu myös teknisestä toteutuksesta vastaavalle Brellalle.

“Ohjelmisto-osaajista on yhä valtava pula, eikä vain softayhtiöissä vaan kaikilla aloilla. Naisten osuus tekijöistä on pieni, ja ongelma on tiedostettu. Edelläkävijät ovat jo korjaamassa tilannetta #mimmitkoodaa-ohjelman kumppaneina”, toteaa ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Mistä kyse? #mimmitkoodaa on kovaa valuuttaa

#mimmitkoodaa-ohjelma on noussut runsaassa kahdessa vuodessa yhdeksi Suomen digitalisoitumisen myönteisimmistä onnistumisista. Jo yli 6000 naista on lähtenyt mukaan ja kansainvälinen huomio on lisääntynyt koko ajan.

”Olemme vilpittömän kiitollisia ja onnellisia, että mimmit itse ja koko ohjelman mahdollistavat yritykset ovat lähteneet näin uskomattoman laajasti ja intensiivisesti mukaan. Vuosi sitten saatu EU:n tasa-arvopalkinto ja ihan tuore benchmark-asemamme EU:n Erasmus-ohjelmassa ovat aika mykistäviä osoituksia siitä, että jotain on todellakin tehty oikein”, toteaa ohjelmaa vetävä Milja Köpsi, joka itse juuri voitti ansioillaan Nordic Women in Tech -kisassa Diversity-sarjan.

Rasmus Roiha on erittäin tyytyväinen, että juuri opetusministeri Li Andersson saatiin ”This Is Not A Webinar” -tapahtuman pääpuhujaksi.

”Me arvostamme aivan valtavasti sitä, että myös valtiovalta näkee tämän hienon ohjelman ja ennen kaikkea naisten valtavan potentiaalin. Jos ja toivottavasti kun voimme olla avuksi myös Suomen kansainvälisten vaikutusmahdollisuuksien parantamisessa oman esimerkkimme voimin, mikä voisi olla parempi kiitos työstämme", kysyy Roiha.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa