Julkaistu 20.11.2020 0          

Vuoden turkulainen liikemies -tunnustus Bayerin Peter Essenille ja Faronin Markku Jalkaselle

Vuoden turkulaisen liikemiehen valinta kohdistui tänä vuonna kahteen paikalliseen yrityselämän vaikuttajaan. Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustuksen vastaanottivat Bayer Oy:n pitkäaikainen varatoimitusjohtaja Peter Essen ja Faron Pharmaceuticals -biolääkeyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Markku Jalkanen.

Vuoden turkulaiseksi liikemieheksi valitaan henkilö, joka on auttanut synnyttämään kestävää menestystä liike-elämässä, osoittanut kykyä liiketoiminnan jatkuvaan uudistamiseen sekä osaltaan vaikuttanut positiivisesti alueen työllisyyteen. Hän on toiminut esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä sekä ansiokkaasti nostanut Turun ja Varsinais-Suomen profiilia.

Tänä vuonna Turun Liikemiesyhdistys halusi myöntää tunnustuksen poikkeuksellisesti kahdelle lääketeollisuudessa vaikuttavalle voimahahmolle. Tunnustukset jaettiin torstaina Turun Liikemiesyhdistyksen syyskokouksessa.

– Turun Liikemiesyhdistys halusi tänä vuonna huomioida sekä Peter Essenin pitkän ja menestyksekkään uran Bayerilla että Markku Jalkasen työn ajankohtaisuuden Faronilla. Essen ja Jalkanen ovat molemmat tehneet merkittävää ja innovatiivista työtä lääketeollisuuden parissa. Molempien edustamat yritykset ovat olleet myös tärkeitä työllistäjiä Turun seudulla, sanoo Turun Liikemiesyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Lasse Lindholm.

Turun Liikemiesyhdistys teki Vuoden turkulaisen liikemiehen valinnan nyt viidettä kertaa. Aikaisempina vuosina huomionosoituksen ovat vastaanottaneet Ari Elo, Jukka Rinnevaara, Hanna Halme ja Juha Hietarinta.

Tiimityöntekijä siirtyy maaliskuussa eläkkeelle

Peter Essen otti tiedon tunnustuksesta vastaan yllättynein, mutta positiivisin mielin.

– Tulokset, joita olemme Bayerilla vuosien varrella saavuttaneet, ovat tiimityötä – olen vain yksi osa siinä, Essen sanoo.

Essen on ollut tärkeä vaikuttaja sekä Bayerin Turun tehtaan että Bayer Nordic -alueen menestyksen rakentamisessa. Essen on työskennellyt Turun laitoksen tuotannon kehitys- ja johtotehtävissä 40 vuoden ajan.

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen, mutta Essenin mukaan siitä on Bayerilla selvitty kunnialla. Seuraava vuosi on tuomassa myös toisenlaisen merkittävän muutoksen, kun pitkäaikainen varatoimitusjohtaja itse on jäämässä maaliskuussa 2021 eläkkeelle.

Vuoden turkulaisen liikemiehen -tunnustusta Essen aikoo juhlistaa lähipiirin kesken.

– Isommalla porukalla ei voi nyt juhlia, mutta varmasti mökillä Houtskarissa perheen kanssa juhlistamme. Siellä on nyt etäaikana tullut vietettyä paljon aikaa, Essen sanoo.

Akuutin kriisin ratkaisussa mukana

Lääkeyhtiö Faronin toimitusjohtaja Markku Jalkaselle vuosi on tuonut vahvistuksen pitkäjänteiselle työlle. Yhtiön kehittämästä Traumakine-lääkkeestä odotetaan apua koronan vakavien tautimuotojen hoitoon.

– Olemme kehittäneet lääkettä 10 vuoden ajan ja oppineet ymmärtämään vakavien tautimuotojen taustat. Käsityksemme eivät ole akuutin kriisin myötä muuttuneet, Jalkanen sanoo.

Toimitusjohtaja on Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustuksesta kiitollinen.

– On mukavaa, että tunnistetaan sellainen toiminta, joka luo uutta liiketoimintaa. Faronin lisäksi Turun seudulla on valtavasti diagnostista kehitystä ja isoja toimijoita, jotka luovat vaurautta koko alueelle.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

L&S Tilipalvelu Oy

L&S Tilipalvelu Oy

Kirjanpitotoimistoja, Palkanlaskentapalveluja, Tilitoimistoja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa