Julkaistu 20.11.2020 0          

Marttilan kunnan kunnanjohtaja Carita Maisila on Vuoden Nuori Johtaja 2020

Suomen Nuorkauppakamarien järjestämän vuosittaisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun vuoden 2020 voittaja on Marttilan kunnan kunnanjohtaja Carita Maisila.

Vuoden Nuori Johtaja kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia, ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Koko kilpailun voittaja on esimerkki tulevaisuuden työelämätaitojen ja eettisyyden soveltamisesta johtajuudessaan. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 2007 lähtien. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun vuoden 2020 voittajaksi on valittu Marttilan kunnan kunnanjohtaja Carita Maisila.

Vuoden Nuori Johtaja 2020 Carita Maisila ilahtui voitostaan ja on ilokseen huomannut laajan joukon kannustaneen häntä kilpailussa pitkin matkaa.

– Jo kymmenen parhaan joukkoon pääseminen oli suuri kunnia, sillä siinä joukossa on upeita nuoria johtajia omilta aloiltaan. Itselleni erityisen tärkeää johtajuudessa ovat ympäröivät ihmiset. Kunnanjohtajan lähityökavereiden ja oman johtoryhmän lisäksi merkittävässä roolissa ovat kunnanhallitus ja muut luottamushenkilöt, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Marttilan kunnassa myös kuntalaiset ja yrityskenttä ovat kunnanjohtajaa lähellä, Maisila toteaa.

Maisila saa palkinnoksi lähes 15 000 euron arvoisen, vuoden mittaisen VIA Groupin johtamisvalmennuksen, jonka aikana keskitytään johtajuuden eri osa-alueisiin. Johtamisvalmennuksen lopputuloksena syntyy henkilökohtainen johtamisen pelikirja. Tuomariston valintaperusteisiin kuului muun muassa vahva inhimillisyys ja ihmislähtöinen ote johtajuuteen. Tuomariston kokemuksen perusteella kuntajohtaminen on hankalasti johdettava toimiala, missä Maisila on onnistunut erinomaisesti aitouden ja rehellisyyden kautta myös vaikeissa tilanteissa.

Maisilan mukaan ihmisten ja yksilöiden johtaminen tulee varmasti korostumaan entisestään tulevaisuuden johtamisessa. Samoin korostuu laajemman kokonaiskuvan viestimisen tärkeys kaikille organisaation tasoille. Viestintäkanavien määrän kasvaessa myös viestinnän haasteet kasvavat ja panostusta tarvitaan, jotta viesti kulkee perille.

– Korona on varmasti tuonut haasteita useille aloille, jolloin täytyy entistä enemmän miettiä työssä jaksamista ja työtä kokonaisvaltaisesti osana muuta elämää, Maisila pohtii.

Carita Maisila iloitsee, että kilpailussa osattiin arvostaa myös Marttilan kunnassa järjestösektorilla hankittua johtamiskokemusta. Kunnassa johtaminen on monitahoinen kokonaisuus ja uransa aikana Maisila on halunnut vahvistaa kunnan johtamisosaamista. Kaikki johtajat johtoryhmästä esimiehiin ovat saaneet johtamissparrausta. Maisilan mukaan hyvällä johtajien ja työntekijöiden välisellä luottamuksella on päästy tilanteeseen, jossa joustoja on ollut mahdollista tehdä molemmin puolin taloudellisten reunaehtojen puitteissa. Kuntalaisille tämä näkyy toimivina, laadukkaina ja vastuullisesti hoidettuina palveluina.

Tänä vuonna kilpailu osoittautui niin tiukaksi, että tuomaristo päätti jakaa kilpailussa myös kunniamaininnan Ravintolamestarit Oy:n Eeva Mertaselle.

Jo aiemmin julkaistujen kymmenen parhaan joukossa olivat myös kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminenkauppakeskus REDIstä, toimitusjohtaja Thomas Grönholm Duunitorista, markkinointijohtaja Jenni IhatsuRukakeskuksesta, yrittäjä Jaakko Husari Esan Levykalusteesta, toimitusjohtaja Juha Pihkakoski Aboadista, palvelujohtaja Maija Kauppinen Eilakaislalta, Head of Artist Relations Maiju Talvisto Flow Festivalilta ja yrittäjä Suvi Widgrén Stylehunterilta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa