Julkaistu 23.11.2020 0          

Työsuojeluviranomainen neuvoo työpaikkoja koronaan liittyvissä työsuhde- ja työturvallisuusasioissa

Työsuojeluviranomaiset eli aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet tarjoavat tietoa ja ohjausta työpaikan koronatilanteisiin. Ohjausta tarjotaan sekä verkkopalvelussa Tyosuojelu.fi että työsuojeluviranomaisten puhelinneuvonnassa.

Korona on näkynyt työsuojeluviranomaisten puhelinneuvonnassa maaliskuusta alkaen. Työsuhteeseen liittyen kysymyksiä on tullut muun muassa lomautuksesta ja väliaikaisista työsopimuslain muutoksista. Työturvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat koskeneet muun muassa suojaimia, karanteenia, riskiryhmien huomiointia ja luetteloa työssä koronaan altistuneista työntekijöistä.

Koronaan ja työsuojeluun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia on koottu sivulle Tyosuojelu.fi/korona.

”Puhelinneuvonnan päivystäjien mukaan asiakkaat ovat saaneet tältä sivulta hyvin vastauksia koronaan liittyviin kysymyksiinsä”, kertoo ylitarkastaja Jarkko Niemi Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Moni on myös kysynyt, miten pitää toimia, jos työntekijä on sairastunut tai altistunut.

”Jos työpaikalla on todettu korona-altistus, työnantajan on hyvä ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon ja kysyä sieltä neuvoa”, Niemi muistuttaa.

Kaikista työsuojeluviranomaiselle tulevista asiakasyhteydenotoista kuitenkin vain pieni osa koskee koronaa. Loka-marraskuussa toteutetulla kahden viikon seurantajaksolla tuli 1 367 yhteydenottoa, joista 53 (3,9%) koski koronaa.

Työpaikoilla tulee päivittää riskien arviointi

Työpaikkojen rooli koronaviruksen torjumisessa on merkittävä. Viikolla 46 jäljitetyistä tartunnoista joka viides tapahtui työpaikoilla (STM:n ja THL:n tiedote 19.11.2020).

Työpaikoilla tulee päivittää vaarojen selvitys ja riskien arviointi koronavirustilanne huomioiden. Selvitys ja arviointi on pidettävä ajan tasalla ja tarkistettava erityisesti silloin, kun olosuhteissa tapahtuu sellaisia muutoksia, jotka voivat vaikuttaa työntekijöiden altistumiseen koronavirukselle.

Työsuojeluviranomaisten puhelinneuvonta palvelee arkisin klo 9–15 numerossa 0295 016 620. Numeroon voivat soittaa sekä työntekijät että työnantajat.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa