Julkaistu 23.11.2020 0          

Joukkoliikennettä koskevat koronasuositukset ovat voimassa myös saariston yhteysaluksilla

Maskien käyttö saariston yhteysaluksilla on herättänyt keskustelua ja huolta matkustajien keskuudessa. Yhteysalusliikenteessä matka-ajat ovat usein pitkiä ja matkustajat jakavat yhteisen matkustamon. Kasvomaskien käyttö ei ole kuitenkaan ollut yhteysaluksilla kovin yleistä. Varsinais-Suomen ELY-keskus muistuttaa, että terveysviranomaisten joukkoliikenteeseen antamat ohjeet ja suositukset koskevat myös yhteysaluksia. Tällä hetkellä esimerkiksi Varsinais-Suomessa on voimassa suositus käyttää kasvomaskia mm. joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä muihin. Myös aluksilla olevaa informaatiota tullaan parantamaan.

Saariston vakituiset asukkaat ja muut yhteysalusten käyttäjät ovat olleet aktiivisesti yhteydessä ELY-keskukseen ja tiedustelleet mahdollisuuksia tiukempiin rajoitustoimiin. ELY-keskuksilla ei kuitenkaan ole toimivaltaa asettaa rajoituksia, kuten maskipakkoa, tai asettaa maskin käyttöä alukseen pääsyn ehdoksi. Yhteysaluksia ei myöskään voida rajata pelkästään vakituisten asukkaiden käyttöön. Tässä tilanteessa ELY-keskus ja yhteysalusliikenteen palveluntuottajat seuraavat kulloinkin voimassa olevia terveysviranomaisten määräyksiä, suosituksia ja ohjeita, ja tarvittaessa muuttavat toimintatapoja. Myös matkustajien tulisi tarkistaa alueella voimassa olevat suositukset ennen matkan tekemistä.

THL:n antamien ohjeistusten mukaisesti joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Maskien hankinta yhteysaluksilla tehtäville matkoille, kuten kaikille muillekin joukkoliikennevälineillä tehtäville matkoille, on jokaisen matkustajan omalla vastuulla.

ELY-keskus on täydentänyt yhteysalusliikenteen palveluntuottajille antamaansa ohjeistusta ja pyytänyt parantamaan matkustajainformaatiota, jotta voimassa oleva maskisuositus tulee varmasti kaikkien matkustajien tietoon ennen matkaa ja matkan aikana. Kannustamme myös kaikkia matkustajia toimimaan yksilöinä vastuullisesti vallitsevassa koronatilanteessa.

Toistaiseksi yhteysaluksilla ei ole raportoitu tartuntoja tai koronalle altistumisia.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa