Julkaistu 23.11.2020 0          

Ysitien uudesta tievalaistuksesta kolmannes odottaa sähköliittymän kytkentää

Perusväylänpidon tasokorotuksesta osa rahoituksesta suunnattiin investointeihin ja tällä rahoituksella on täydennetty tievalaistusta Turun sisääntuloväylillä. Uutta valaistusta on rakennettu valtatielle 9 välille Moisio – maantie 204 ja Kustavintielle (mt 192) välille Somersoja – Mietoinen. Valaistusten rakentamistyöt käynnistyivät toukokuussa ja työt ovat saatu lähes valmiiksi. Kustavintien valaistus on jo toiminnassa, mutta viimeistelytyöt jatkuvat vielä marraskuun loppuun. Ysitien valaistuksesta Turku Energian verkossa olevat uudet tievalaistuskeskukset Moisiossa ja Jäkärlässä ovat jo toiminnassa.

Kustavintien tievalaistus on toteutettu ja LED-valaisimilla. Valaistusta on rakennettu yhteensä n. 14 km matkalle. Hankkeen yhteydessä Kustavintiellä on uusittu myös nykyiset valaisimet LED-valaisimiksi välillä vt 8 – Mietoinen. Kustavintien valaistus on jo toiminnassa, mutta viimeistelytöitä ja valaisimien vaihtoa tehdään marraskuun loppuun asti.

Valtatien 9 tievalaistus on toteutettu moottoritien välikaistalle LED-valaisimilla. Tievalaistusta on rakennettu yhteensä 10,4 km välille lentokentän eritasoliittymä – Liedon eritasoliittymä sekä moottoritien rampeille. Ysitien valaistuksesta Turku Energian verkossa olevat uudet tievalaistuskeskukset Moisiossa ja Jäkärlässä on jo toiminnassa. Sen sijaan Rauhankylän eritasoliittymässä oleva tievalaistuskeskus odottaa sähkön kytkemistä. ELY-keskus ja hankkeen urakoitsija eivät ole saaneet jakeluverkonhaltijalta Carunalta vahvistusta, milloin sähköliittymän kytkentä toteutetaan. Valaistus sytytetään heti, kun vain sähköliittymä kytketään. Urakoitsija tekee vielä hankkeessa viimeistelytöitä marraskuun loppuun asti. Urakan aikataulun mukaan hankkeen pitäisi valmistua kokonaisuudessaan marraskuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä ei ole varmuutta, saadaanko koko tievalaistus käyttöön aikataulun puitteissa. Tienkäyttäjät odottavat jo malttamattomina valojen syttymistä ja asiasta on tullut paljon kyselyjä. ELY-keskus ja urakoitsija eivät pysty tällä hetkellä vastaamaan, milloin loput valoista saadaan käyttöön.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa