Julkaistu 24.11.2020 0          

Vuoden korun äänestys käynnissä – kisassa mukana myös turkulainen korusarja

Turkulainen kultaseppämestari Petri Holmberg on mukana kisassa Kultasiipi-korusarjallaan.

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuovan Vuoden koru -kilpailun äänestys on käynnissä, ja kilpailun finalistityöt ovat esillä myös näyttelyssä Suomen Kellomuseossa. Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan verkossa. Eniten ääniä saanut korusarja palkitaan Vuoden koru 2021 – voittajaksi.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla. Ehdokkaiden joukosta finalistit valitsi esiraati. Kilpailun voittaa eniten nyt käynnistyvässä äänestyksessä yleisöääniä saanut korusarja. Vuoden koru -kilpailussa etsitään Suomessa valmistettua korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Äänestys tapahtuu verkossa osoitteessa www.vuodenkoru.fi.

Finalistien joukossa on myös turkulainen kultaseppämestari Petri Holmberg, joka tunnetaan Midas kultasepät ja Au-Holmberg -liikkeistään Turussa.

Kilpailun kymmenen finalistikorusarjaa ja niiden suunnittelijat sekä heidän äänestysnumeronsa ovat:

1. Kultasiipi, Petri Holmberg (Turku)

2. Betta, Carina Blomqvist (Lahti)

3. Freya, Annika Eklöf (Helsinki/Porvoo)

4. Kesän siivekäs, Jenni Rutonen (Kuopio)

5. Aarteita, Kirsi Sarasvirta (Panelia)

6. 4C, Hanna Korhonen (Kuopio)

7. Mehiläisen siivin, Harri Syrjänen (Helsinki/Espoo)

8. Elämän tie, Silja Riihola (Kajaani)

9. Underground, Anton Leivo (Helsinki)

10. Tuohi Hopea, Susanna & Tobias Feuerbacher (Karkkila)

Kymmenen Vuoden koru- kilpailun finalistityötä ovat nähtävissä 21.11.2020 alkaen Näyttelykeskus WeeGeessä avautuvassa Suomen Kellomuseon uudessa Vuoden koru -näyttelyssä. Näyttely on avoinna tammikuun loppuun saakka. Finalistikorujen lisäksi näyttelyssä on mahdollista kuulla ääniraidoin finalistien kertovan työstään ja koruistaan sekä nähdä Vera Korpilaakson lyijykynin ja akvarellein tehdyt kuvitukset finalistikoruista.

Kilpailun finalistikorut esitellään monipuolisesti myös kilpailun nettisivuilla. Kustakin finalistista ja suunnittelijasta on kirjoitettu oma artikkelinsa, joka esittelee valokuvien kanssa pintaa syvemmältä muun muassa korusarjan syntytarinan. Finalistien kautta yleisöllä on mahdollista tutustua monin tavoin yleisestikin kotimaisiin koruihin. Yleisöllä on myös mahdollisuus ostaa näitä koruja suoraan niiden suunnittelijoilta Kotimaisten korujen joulukaupasta, digitaalisesta myyntitapahtumasta 26.11.2020 alkaen.

Kilpailun tavoitteena on lisätä tietoisuutta kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta, kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen sekä edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Voittoa tavoittelematon kilpailu haluaa lisäksi rohkaista suomalaisia nauttimaan koruistaan monipuolisemmin, myös arkikäytössä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa