Julkaistu 28.11.2020 0          

Tunnelmaa, tuoksuja ja perinteitä – Joulunaika Turun museokeskuksen museoissa 28.11.2020–6.1.2021

Apteekkimuseo ja Qwenselin

Katetut joulupöydät -näyttely 1.12.–6.1. Näyttely kertoo 1700- ja 1800 -luvun vaihteen joulun vietosta säätyläisperheessä tohtori Pippingin aikana. Jouluherkut on katettuina saliin ja kamareihin, ja talo on täynnä juhlatunnelmaa. Katetut joulupöydät -näyttelyopastukset (45min) sekä Jouluilta hämärtyy- opastukset (45min) järjestetään suomeksi ja Lucian päivänä 13.12. ruotsiksi.

Ennustuksia uudelle vuodelle 30.12. Mehiläisvahavaloksia ja kuppiennustusta museon vaunuvajassa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: turku.fi/apteekkimuseo

Kuralan Kylämäki

Kynttiläviikonloppu Kokeiluverstaalla 28.–29.11. Kokeiluverstaalla valetaan tunnelmakynttilöitä pieniin astioihin.

Isoäidinaikainen joulu 8.–13.12. Maalaiskylä valmistautuu 1950-luvun jouluun. Iso-Kohmon talossa leijailee piparkakun, lipeäkalan ja kukka-asetelmien tuoksut. Radio soittaa jouluohjelmaa vuosikymmenten takaa. Lähestyvä juhla näkyy myös pihapiireissä.

Pop up -museokauppa Kokeiluverstaalla 8.–13.12. Tervetuloa tekemään löytöjä pukinkonttiin! Myynnissä mm. juustomuotteja, museohunajaa, himmelikirja ja muita julkaisuja.

Kokeiluverstaan jouluinen työpaja 12.–13.12. ja Joululahjavalvojaiset Kokeiluverstaalla 15.12. Joululahjavalvojaisissa valmistetaan oma jouluinen kranssi.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtumiin turku.fi/kuralankylamaki

Luostarinmäki

Luostarinmäen joulunavaus 28.–29.11. Jouluvalmisteluja tehdään niin Luostarinmäen kodeissa kuin käsityöläisten verstaissakin.

Luostarinmäkeläiset viettävät joulunaikaa 1.12.2020–6.1.2021 Joulu on tullut Luostarinmäen tupiin ja kamareihin. Miten Luostarinmäen asukkaan viettivät joulua? Mitä eri aikoina syötiin ja miten koti koristeltiin? Jouluvalmisteluja tehdään leipomossa ja suutarin perheessä ja joulua vietetään mm. merimiehen ja muurarin perheissä.

Luostarinmäki lyhtyjen valossa -kierrokset 3.–20.12. Tule nauttimaan Luostarinmäen joulutunnelmasta opastetulle kierrokselle lyhtyjen valossa! Kierroksella kuljetaan museokorttelissa hämärän laskeuduttua ja kuullaan Luostarinmäen elämästä pimeään vuodenaikaan, joulua unohtamatta.

Museokaupan joulutempaus 5.12. Tervetuloa joululahjaostoksille Luostarinmäen museokauppaan. Kun ostat tuotteen museokaupasta, saat Kahvila Kisällistä lämmittävän glögin kuittia vastaan! Tarjous on voimassa lauantaina 5.12. Puolalanmäen musiikkilukiolaisten lauluyhtyeen joulutervehdys museokaupan edustalla klo 12.

Joulu tulee, juosta pitää -lasten viikonloppu 12.–13.12. Entisajan jouluperinteitä ja puuhaa koko perheelle! Lasten jouluseikkailu -opastuksilla pääsee ratkomaan tontun vihjeitä.

Tapaninlaulajaiset 26.12. Tänä vuonna perinteisiä tapaninlaulajaisia ei järjestetä yleisötapahtumana. Tarkemmat tiedot tapahtuman toteutuksesta myöhemmin.

Koko perheen Nuutinpäivä 9.1.2021 Tervetuloa joulunajan päättäjäisiin Luostarinmäelle! Tule matkaamaan juhlasta arkeen ja suorittamaan siihen liittyviä tehtäviä. Lopuksi tavataan ihka oikea nuuttipukki ja hyvästellään joulu!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtumiin turku.fi/luostarinmaki

Turun linna

Tonttu-ukon kierrokset 5.–20.12. suomeksi ja ruotsiksi. Tonttu-ukko ja uskolliset apulaisensa Murri-kissa ja Susi tuntevat linnan asukkaiden tarinat yli 700 vuoden ajalta. Kierroksella kuulet tarinoita Murrin ja Suden kertomana.

Joulun viettoa hovissa ja säätyläiskodeissa -opastukset 5.–20.12. Turun linnan tyylihuoneiden saleissa pöydät notkuvat jouluherkkuja 1600–1800-lukujen tapaan. Herrasväen juhliin on hankittu uutuuksia, kuten piparkakkumestarin luomuksia, munkkeja ja ostolahjoja.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset turku.fi/turunlinna tai turku.fi/sv/aboslott


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa