Julkaistu 02.12.2020 0          

Suomen paras taloyhtiö 2020 löytyy Turusta – asumisen ilmastoteot ovat merkittäviä

Kotitalo-median Suomen paras taloyhtiö 2020 -kilpailun voitti tänään turkulainen Asunto Oy Satakielenpuisto. Kotitalo etsi tänä vuonna taloyhtiötä, joka on panostanut esimerkillisellä tavalla vastuullisuuteen.

– Asunto Oy Satakielenpuisto on tyypillinen, suuri suomalainen taloyhtiö. Se on rakennettu 1970-luvulla, koostuu useasta rakennuksesta ja sijaitsee keskustan ulkopuolella. Taloyhtiö osoittaa monin tavoin, että ympäristö- ja muut vastuullisuusteot ovat mahdollisia kaikille taloyhtiöille, sanoo tuomariston puheenjohtaja, Kotitalo-median päätoimittaja Maria Mäkinen.

Turkulaisyhtiössä tehdään parhaillaan laajaa putkiremonttia, jonka yhteydessä siirrytään kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla kahdelle pysäköintialueelle asennetaan sähköautojen latausvalmius ja asuntoihin sähkö- ja vesimittarit. Näin taloyhtiön hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 130 henkilöauton vuosipäästöjen verran ja yhtiö säästää noin 100 000 euroa vuodessa.

– Vasta muutamat tuhannet taloyhtiöt ovat teettäneet jonkinlaisen energiaremontin, ja taloyhtiöitä on Suomessa lähes 100 000. Voittajan kaltaisen suuren taloyhtiön energiaremontti on merkittävä asumisen ilmastoteko.

Taloyhtiö on myös uudistanut jätteiden lajittelupisteet, mikä on parantanut kierrätysastetta. Lisäksi tulevaisuuden laajenevat lajittelutarpeet on otettu ennakoivasti huomioon.

Myös taloudellista ja sosiaalista vastuuta

Asunto Oy Satakielenpuistossa vastuullisuus näkyy myös hyvänä taloudenpitona, naapureista huolehtimisena ja yleisenä asumisviihtyvyytenä. Taloyhtiön lukuisten uudistusten suunnittelussa on kuultu osakkaita ja asukkaita. Taloyhtiöllä on myös oma talonmies.

Voittajayhtiö sai tuhat euroa ja kunniakirjan. Kilpailun finaalissa olivat mukana myös As. Oy Helsingin Pronssikallio, As Oy Puosunkansi (Espoo) sekä Turusta Asunto-osakeyhtiö Sairashuoneenkatu 14 ja As Oy Minerva Bost Ab.

Palkintoraatiin kuuluivat Mäkisen lisäksi Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, Aalto-yliopiston professori Sampsa Hyysalo ja Lassila & Tikanojan markkinointijohtaja Kaika Tenovuo.

Kotitalo-median nyt kuudetta kertaa järjestämän Suomen paras taloyhtiö -kilpailun ideana on nostaa taloyhtiöasumisen profiilia sekä hallituksen ja isännöinnin toimivan yhteistyön merkitystä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa