Julkaistu 23.12.2020 0          

Marttilan kunnalle menestystä vuonna 2020

Vuosi 2020 on ollut menestyksekäs Marttilan kunnalle monilla tavoin. Kesällä Yrittäjien kuntabarometrissa Marttila sijoittui kokoluokkansa kuntien joukossa maan toiseksi parhaaksi ja nyt syksyllä kunnanjohtaja Carita Maisila voitti Nuorkauppakamarin Vuoden nuori johtaja -palkinnon.

- Kuntajohtaminen on mielenkiintoista ja monipuolista. Tavallista, toistuvaa arkea on lopulta aika vähän. Lähes joka päivä tulee vastaan jotain uutta, joka opettaa tai vahvistaa.

-Urani alusta asti on vahvasti ollut läsnä toimintaympäristön muutokset, niin omassa organisaatiossa kuin suuremmassakin mittakaavassa. Talouden ennakoitavuus tuntuu muuttuneen tänä aikana kuitenkin eniten, kertoo Carita Maisila.

Maisila tuli Marttilaan Suomen Kuntaliiton asiantuntijatehtävistä.

- Siellä työssä koin olevani jotenkin suomalaisen kuntakentän pulssilla ja ymmärtäväni myös kuntien arkea. Jonkin verran ymmärsinkin, mutta kyllä työ kunnassa on antanut vähintään maisteriopintoihin verrattavan oppimäärän tietoa, taitoa ja ymmärrystä kuntien toiminnasta ja arjesta!

Marttilan kunnan toimintaa on näinä vuosina tuotu vahvasti strategiseen suuntaan ja Maisila sanoo, että kunnalla on selkeä suunnitelma, miten visiota kohtaan kuljetaan. Marttilassa kuntalaisten sujuvaa arkea sekä turvallista elämää on pystytty edistämään monin tavoin. Tulevaisuudessakin paras keino turvata ja edistää alueen elinvoimaisuutta on tiivis yhteistyö yritysten, yhdistysten ja kuntalaisten kanssa, sanoo Maisila.

Yritykset pitävät kunnan elävänä

- Taloudesta meidän on kuitenkin pidettävä huolta, jotta saamme jatkossakin tehdä töitä täällä paikallisesti. Yrittäjien merkitys on valtavan iso, minkä kokoiselle kunnalle hyvänsä. Yritykset tuovat elinvoimaa, työtä ja elämää. Yritykset ovat kunnalle keskeinen yhteistyötaho.

-Winston Churchill on sanonut aikoinaan seuraavasti: Jotkut näkevät yrityksen saalistavana tiikerinä, joka pitää ampua. Toiset näkevät sen lehmänä, jota pitää lypsää. Vain kourallinen ymmärtää, mikä että yritys on väkevä hevonen, joka vetää koko vaunun. Minä ajattelen, että yritykset ovat yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima, väkeviä hevosia. Ja kunnan ja yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia, että väylä on hevoselle auki, että yrityksillä on hyvä toimintaedellytykset, sanoo Maisila.

Miksi Marttila -kysymykseen Maisila vastaa seuraavasti: Marttilassa on hieno yhteisö ja mukava tunnelma. Eläminen on Marttilassa sujuvaa ja esimerkiksi harrastusmahdollisuuksia on monenlaisia. Meiltä käydään töissä moneen suuntaan ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulle kulkuyhteydet ovat oivalliset.

Maisilan mukaan myös etätyö sujuu Marttilassa ongelmitta, kiitos paikallisen puhelinyhtiön, joka on rakentanut valokuituverkkoa aktiivisesti niin Marttilaan kuin lähialueillekin.

-Täällä on myös erinomaiset olosuhteet monenlaiselle yrittämiselle. Yritystontteja ja -tiloja on tarjolla hyvillä paikoilla ja yrittäjien välinen yhteistyö on sujuvaa. Marttilasta luonteva markkina-alue on laaja. Ihan akuutti tarve meillä itseasiassa olisi esimerkiksi kukkakaupalle, Maisila miettii.

Entä tulevaisuudessa?

Maisila toivoo, että hänellä on jatkossakin mahdollisuus toimia kiinnostavissa työtehtävissä ja että hän voi kehittyä johtajana edelleen.

- Aikoinaan kun minut valittiin Marttilaan, lupasin itselleni ja marttilalaisille, että annan itsestäni tälle kunnalle ja yhteisölle sen mitä pystyn ja teen parhaani. Mutta lupasin myös, etten jää tänne ikuisesti. Nyt kymmenen vuotta on kohta kulunut ja olen viihtynyt tässä työssä ihan valtavan hyvin. Koen tehneeni paljon, antaneeni paljon ja myös saaneeni paljon. Luottamus, avoimuus ja työrauha ovat kulmakiviä työskentelyssäni Marttilassa, summaa Maisila.

Hän sanoo viihtyvänsä oikein hyvin edelleen, mutta kuitenkin tulevaa ajatellessa on todettava, että haluaisin kyllä vielä jonain päivänä edetä uralla uusiin haasteisiin.

-Voisin esimerkiksi johtaa isompaa kuntaa tai kaupunkia, jossa ilmapiiri, yhteishenki ja tunnelma olisi yhtä hyvät kuin täällä Marttilassa, kertoo Maisila.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa