Julkaistu 23.12.2020 0          

Selvitys Naantalin seudun teollisesta tulevaisuudesta edennyt hyvin

Neste ilmoitti 30.11.2020 sulkevansa Naantalin jalostamon. Elinkeinoministeri Mika Lintilä asetti Panu Routilan yhdessä Janne Virtasen kanssa selvittämään vaihtoehtoja lieventää sulkemisesta Naantalin seudulle aiheutuvaa haittaa joko löytämällä alueelle korvaavaa tai muuta teollista toimintaa tai saamalla muulla tavoin vähennettyä työntekijöille ja alueelle toiminnan sulkemisesta aiheutuvaa haittaa.

- Selvitystyö on edennyt hyvin ja meillä on hyvä keskusteluyhteys Neste Oyj:n, valtion sekä alueen toimijoiden kanssa. Olemme tavanneet yli 150 henkilöä selvitykseen liittyen. Asia on herättänyt suurta mielenkiintoa. Teollisen toiminnan ja yhteiskunnan näkökulmasta alue on ainutlaatuinen ja syytä pitää teollisessa käytössä myös tulevaisuudessa, toteaa selvityshenkilö Panu Routila.

- Jalostamon alasajolla on merkittäviä työllisyys- ja kuntatalousvaikutuksia, jotka koskevat koko Turun seutua. Uuden teollisen toiminnan on aikanaan tuotava uusia yrityksiä, työpaikkoja ja verotuloja. Luonnollisin tuleva toiminta alueella liittynee uusiin tulevaisuuden energiamuotoihin. Meillä on merkittävä vastuu tuleville sukupolville ilmastonmuutoksen torjunnassa ja tässäkin tilanteessa ympäristömme on otettava huomioon. Euroopassa on useita esimerkkejä, joissa suljetuista jalostamoista on onnistuttu kehittämään uusiokäyttöä. Tulemme lopullisessa selvityksessä esittämään alueelle tulevaisuuden vaihtoehtoja ja muita toimenpidesuosituksia, jatkaa Routila.

- Alueella on ollut öljynjalostustoimintaa vuosikymmeniä, jonka johdosta maa- ja vesialueet vaativat puhdistamista. Tämä vienee pitkän ajan, mutta edellytyksiä on uuden toiminnan kehittämiselle. Kaikkien yhteinen tahto lienee, että alue saadaan uuteen tehokkaaseen käyttöön, arvioi Janne Virtanen.

- Valtio on ilmaissut tahtonsa olla tukemassa jalostamon sulkemisesta johtuvaa merkittävää äkillistä teollista murrosta. Samaan aikaan on mahdollista hyödyntää myös EU:n elpymisvälineitä. Korona on hidastanut selvitystyötä jonkin verran. Tavoitteemme on, että voimme helmikuussa julkaista väliraportissa konseptin, jolla alueen uutta teollista toimintaa voidaan kehittää. Toivon, että samalla kuulemme positiivisia uutisia valtion panostuksesta muutokseen, lopettaa Routila.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa