Julkaistu 30.12.2020 0          

Liki 30 Loimaan seudun yrittäjää innostui opiskelemaan tuotekehitystä

Auran, Koski Tl:n ja Marttilan alueen yrittäjät kokoontuvat kerran kuukaudessa aamukahville. Normaalisti tavataan kasvokkain, mutta korona-aikaan tapaamiset on hoidettu etänä.

Kerran puheeksi tulivat yrittäjien kouluttautumismahdollisuudet ja erityisesti tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Porukassa syttyi innostus asiaa kohtaan, ja parissa kuukaudessa oli koulutus saatu jo vireille.

- Koulutukseen ilmoittautui lähes 30 yrittäjää, joilla kaikilla on tarkoitus suorittaa tutkinto seuraavan vuoden aikana. Suurin osa yrittäjistä tai työntekijöistä ovat alle kymmenen hengen firmoista erilaisilta aloilta, kuten luonnonkosmetiikka, rakentaminen, matkailu- tai ravintola-ala, kertoo Anna-Mari Alkio, joka toimii Aurassa kehittämisjohtajana ja Koski Tl:ssä sekä Marttilassa elinkeinoasiantuntijana.

Koulutus koostuu kerran kuukaudessa olevista monimuotoisista koulutuspäivistä. Koulupäivinä käsitellään mm. toimintaympäristön strategisia valintoja, asiakaslähtöistä ajattelua, tuotekehitystä, digiajan asiakasta, palvelumuotoilua sekä taloutta. Jokainen opiskelija seuraa omaa henkilökohtaista opintosuunnitelmaansa ja tekee koulutuksen aikana oman kehityshankkeensa palvelusta tai prosessista. Kehittämishanke toimii myös näyttötutkinnossa näyttöaineistona, josta virallinen tutkinto muodostuu.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella, jolloin se on osallistujalle maksuton. Myös muita rahoitusvaihtoehtoja on. Koulutuksesta vastaavan Rastor-instituutti.

- Jokainen opiskelija saa myös mentorin. Mentoriksi voi pyytää sopivaa henkilöä itse tai sen voi löytää Rastor-instituutin kautta, kertoo koulutuksesta vastaava Marjaana Roth ja jatkaa, että verkostoituminen ja vertaistuki antavat työkaluja myös pitkälle yrittäjän tulevaisuuteen.

Helinä Mäkelä

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa