Julkaistu 28.12.2020 0          

Varsinais-Suomen ensimmäiset koronarokotteet annettiin Tyksissä maanantaina aamupäivällä

Varsinais-Suomen ensimmäiset koronarokotteet annetiin Tyksissä maanantaina 28. joulukuuta aamupäivällä klo 10.02. Aivan ensimmäisenä rokotettiin Tyksin teho-osastolla ja koronapotilaita hoitavilla vuodeosastoilla työskenteleviä henkilöitä. THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti koronarokotteita saavat alkuvaiheessa koronapotilaita hoitava henkilöstö.

– Olemme saaneet käyttöömme kaksi pizzalaatikoiksi kutsuttua koronarokote-erää. Heti tänään rokotamme noin sata henkilöä. Tämän ja ensi viikon aikana rokotteita riittää kaikkiaan tuhannelle henkilölle. Tällä viikolla rokotusaikoja voivat henkilöstöstämme varata teholla ja koronapotilaita hoitavilla vuodeosastoilla työskentelevien lisäksi myös Tyks Akuutissa ja lasten teho-osastolla työskentelevät henkilöt, kertoo sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnas.

Tyksin henkilöstön rokottamisesta huolehtii käytännössä alkuvaiheessa Länsirannikon työterveys. Rokotukset annetaan Tyksin T-sairaalassa, tavallisesti luentosalikäytössä olevissa tiloissa, joihin on järjestetty sopivat olosuhteet turvallisia rokotuksia varten.

Koronaepidemian tilannekatsaus maanantaina 28.12.2020:

Joulun aikana Varsinais-Suomessa on todettu päivittäin noin 15–30 uutta koronavirustartuntaa. Koronan ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on Varsinais-Suomessa laskenut ja on nyt 142 sataatuhatta ihmistä kohden (22.12. vastaava luku oli 182,4). Maakunta on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on koko epidemian aikana todettu 3095 koronavirustapausta. Tartuntoja on tullut edelleen perhe- ja lähipiiristä sekä työpaikoilta. Muutamissa hoivakodeissa Varsinais-Suomessa on todettu iso tartuntarypäs. Näihin hoivakoteihin on kohdistettu kaikkien asukkaiden seulontaa ja lisätty turvatoimia.

Sairaalahoidossa oli koronavirustartunnan vuoksi Tyksissä joulun päivinä 14–18 potilasta, joista osa tehohoidossa. Tällä hetkellä Tyksissä on sairaalahoidossa 13 potilasta koronavirustartunnan vuoksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa