Julkaistu 28.12.2020 0          

Docendo ja Minerva osaksi Werner Söderström Osakeyhtiötä

Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut kaksi merkittävää suomalaista yleiskustantamoa, Minerva Kustannuksen ja Docendon, jonka yhteydessä toimii myös rikoskirjallisuuteen erikoistunut CrimeTime. Kustantamot julkaisevat vuodessa yhteensä yli 150 kirjaa. Kauppa astuu voimaan heti.

Docendo ja CrimeTime sekä Minerva Kustannus jatkavat Werner Söderström Osakeyhtiön itsenäisinä yksikköinä ja omalla kustannuslinjallaan. Kustantamot työllistävät vakituisesti 14 henkilöä sekä kymmeniä kustannusalan ammattilaisia. Harri Simola ja Outi Karemaa jatkavat kustantamoiden vetäjinä. Muutoksia ei tapahdu ja kaikki yhtiöiden työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään.

-Saamme uusien kustantamojen myötä paljon hyvää ja samalla kannattavan lisän kasvavaan Werner Söderström Osakeyhtiön kustannusperheeseemme. Saamme myös mittavat synergiaedut laajentuneen organisaation kautta käyttöömme. Ostetuissa kustantamoissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjantekijöiden joukko sekä osaavat kustantamoiden tiimit, sanoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen.

-Docendo on toiminut 30 vuotta menestyksekkäänä kirjankustantajana ja laajentanut onnistuneesti kustannusohjelmaansa markkinan muuttuessa. Viimeksi kaksi vuotta sitten Docendo ryhtyi kustantamaan CrimeTime-osuuskunnan dekkareita. Nyt kustantamo ottaa seuraavan askeleen liittymällä osaksi suurempaa kirjayhteisöä, Werner Söderström Osakeyhtiötä. Pääsemme nyt keskittymään kustantamiseen omilla vahvuusalueillamme. Docendo voi jatkaa näin oman strategiansa toteuttamista, iloitsee Harri Simola.

-Rikoskirjallisuuden on hienoa jatkaa uudessa kustannusyhteisössä. CrimeTime toimii entiseen tapaan Docendon yhteydessä. Saamme dekkareiden julkaisuun ja kirjailijoiden tukemiseen kaupan myötä lisää voimaa, toteaa CrimeTimen Jouni Tervo.

-Jo liki 30 vuotta hyvällä menestyksellä toimineen Minervan pääsy mukaan Suomen suurimpaan yleisen kirjallisuuden kustantamoon on mainio asia. Laaja kotimaisen ja käännetyn tieto- ja kaunokirjallisuuden, lastenkirjojen ja tilausjulkaisujen ohjelmamme saa uusia mahdollisuuksia. Saamme lisää voimavaroja kehittää eteenpäin mm. dekkareista, historiasta ja elämäkerroista, harrastekirjoista sekä urheilu-, musiikki- ja luontoaiheista tunnettua Minervan kustannusohjelmaa ja keskittyä kustantamisen ydintehtävään, kertoo Minervan Outi Karemaa.

-Mahtava saada jalansija myös vanhaan opiskelukaupunkiini Jyväskylään. Docendon toimisto pysyy Jyväskylässä ja näin meillä on jatkossa Keski-Suomessakin toimipiste. Samoin Minerva ja CrimeTime jatkavat toimintaansa nykyisissä toimipisteissä Helsingissä”, jatkaa Timo Julkunen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa