Julkaistu 05.01.2021 0          

Hesburgerin Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden valikoima kasvaa

Hiilijalanjälkien hyvittäminen tehdään osallistumalla Etiopiassa ja Ugandassa projekteihin, jotka sitovat kasvihuonekaasupäästöjä ilmakehästä tai vähentävät niiden syntymistä.

Hesburger hyvittää Kerroshampurilaisen, VEKE®-soijakasvishampurilaisen, VEKE®-juustokasvishampurilaisen, VEKE®-soijatortillan ja VEKE®-soijatikkujen hiilijalanjäljet kokonaisuudessaan 2.1.2021 alkaen.

– Asiakkaamme kiinnittävät enenevässä määrin huomiota hiilijalanjälkien hyvittämiseen ja olemme saaneet siitä kiittävää palautetta. Hyvitettävien tuotteiden valikoiman laajentaminen on vastaus kasvaneeseen kiinnostukseen ja tukee tavoitettamme lisätä kasvistuotteiden osuutta myynnistämme, kertoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden hiilijalanjäljet on laskenut Luke ja niitä voi tarkastella Hesburgerin verkkosivuilla.

Istutettuja ja pelastettuja puita

Hesburger aloitti tuotteidensa hiilijalanjälkien hyvittämisen kolmen tuotteen valikoimalla jo vuonna 2016.

– Reilun neljän vuoden aikana Hesburger tehnyt hyvityksiä jo yhteensä yli 126 000 tCO2e edestä. Etiopiassa ja Ugandassa toteutettavat projektit ovat Gold Standard -sertifioituja ja niissä otetaan huomioon myös projektien sosiaalinen vaikutus, kertoo projektialueella Etiopiassa 2019 vieraillut Santos.

Jatkossakin Hesburgerin ympäristötyö on ensisijaisesti Hesburgerin omasta toiminnasta syntyvien päästöjen ja ympäristövaikutusten vähentämistä.

– Kasviproteiinituotteiden tuotannon ja kehittämisen lisäksi olemme jo vuosia muun muassa panostaneet uusiutuvien energianlähteiden käyttöön, vähentäneet pakkausmateriaalia ja teettäneet työvaatteita ja kalusteita kierrätysmateriaaleista, Santos luettelee.

– Tuotteidemme hiilijalanjälkien hyvittäminen on tärkeä osa kokonaisuutta. Sen avulla voimme tarjota asiakkaillemme kokonaan hiilineutraaleja vaihtoehtoja.

Etiopiassa projektin pitkän aikavälin tavoitteena on palauttaa alueen ekosysteemi ennalleen, vähentää tulvia ja hedelmällisemmän maaperän myötä lisätä maanviljelyn tuottavuutta. Esimerkiksi monet alueen lähteistä ovatkin alkaneet taas pulputa vettä.

Hiilijalanjälkien hyvittäminen tehdään osallistumalla Etiopiassa ja Ugandassa projekteihin, jotka sitovat kasvihuonekaasupäästöjä ilmakehästä tai vähentävät niiden syntymistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

02/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.02.2021


Seuraa meitä somessa