Julkaistu 08.01.2021 0          

Puujätteen ja kaasupullojen tuominen LSJH:n lajitteluasemille maksutonta

Vuoden 2021 alusta lähtien puujäte otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan kaikilla Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH:n) toimialueen 12 lajitteluasemalla. Puujätteeseen kuuluvat puutavaran lisäksi esimerkiksi puurunkoiset sängyt ja puutuolit, kirjahyllyt, parketti- ja laminaattilattiat, kuormalavat ja erilaiset puupohjaiset rakennuslevyt sekä puhdas sahan- ja kutteripuru. Pienet metalliosat, kuten naulat ja saranat eivät puujätteen seassa haittaa, eikä niitä tarvitse poistaa. Erilaiset pintakäsittelyt, kuten maali ja lakka, eivät myöskään ole haitaksi. Lämpökäsitelty puu otetaan vastaan puujätteenä, mutta painekyllästettyä puuta sen sijaan ei.

Kuluvana vuonna valmistumassa oleva Lounavoiman ekovoimalaitos tuo säästöjä alueen polttokelpoisen jätteen käsittelykustannuksiin. Säästöjä on tarkoitus ohjata kiertotalouden kehittämiseen ja asukashintoihin.

– Alkaneena vuonna säästöt näkyvät asiakkaille lajitteluasemilla muun muassa puujätteen maksuttomuutena. Puujätettä tuodaan asemille paljon. Sitä löytyy joka kodista ja useammasta jätekuormasta, joten sen muuttuminen maksuttomaksi säästää monen kukkaroa, kertoo LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen. Asemille tuotu puujäte haketetaan. Hake toimitetaan lämpölaitoksille, joissa hakkeesta tuotetaan sähköä ja lämpöä.

Asemien aukioloaikoihin ei muutoksia

Maksutta vastaanotettavien jätteiden listalla on jo yli 20 erilaista jätettä. Listalle on puujätteen lisäksi tänä vuonna lisätty myös 5–25 kiloiset nestekaasupullot sekä retkikeittimien pienet kaasupullot- ja patruunat.

Kotitaloudet voivat tuoda LSLH:n lajitteluasemille maksutta myös vaarallisia jätteitä (max 50 litraa tai kiloa), painekyllästettyä puuta (max 1 kuutio), metalliromua, haravointijätettä, risuja ja oksia sekä haitallisia vieraslajeja.

Maksuttomia jätteitä ovat myös kodin poistotekstiilit, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset, keräyspaperi, sähkö- ja elektroniikkalaitteet, loisteputket ja energiasäästölamput, paristot, pienakut ja lyijyakut sekä vanteettomat renkaat (max 8 kerralla).

LSJH:n lajitteluasemien aukioloihin ei tehty tänä vuonna muutoksia. Asemien aukioloajat löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatteen-vastaanotto sekä Turun ja Salon seudun koteihin jaetusta LSJH:n seinäkalenterista.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

01/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.01.2021


Seuraa meitä somessa