Julkaistu 08.01.2021 1          

Yrittäjän taival alkoi jo 18-vuotiaana – Olli Ojala: ”Kolme kertaa olen kerännyt omaisuuden ja kahdesti menettänyt sen”

Matkailun Oskarilla perjantaina palkittu kiinteistöneuvos Olli Ojala on työskennellyt yrittäjänä koko ikänsä. Ensimmäisen yrityksensä hän perusti 18-vuotiaana.

-Koulussa minulle sanottiin, että sinusta ei koskaan tule mitään, koska änkytät. Istu siis vain pulpetissasi ja anna olla! Niinpä ajattelin, ettei minua kukaan varmaan ota töihin, joten perustin itse yrityksen ja aloin jakaa lehtiä ja mainoksia. Ja tein kaikkea muutakin, mitä eteen tuli, Ojala muistelee.

Ojala ei ole koskaan ollut töissä kenenkään muun palveluksessa, vaan työllistänyt aina itse itsensä.

-Näin sitä on päätä hakattu seinään jo 1970-luvun puolelta asti, hän nauraa.

Pitkään uraan on mahtunut monenlaisia vaiheita, jotka Ojala tiivistää näin:

-Kolme kertaa olen kerännyt itselleni pienen omaisuuden ja kahdesti menettänyt sen. Nyt sen, mitä kolmannesta on jäljellä, olen hakannut Kakolanmäkeen, ja siellä se on tiukasti kiinni!

Ojala vietti lapsuutensa Kakolanmäen maisemissa ja siitä tuli hänelle niin rakas paikka, että lopulta hän päätti perheyrityksensä kanssa lähteä kehittämään mäkeä uusiin käyttötarkoituksiin.

-Toki ihmiset olisivat varmasti tulleet katsomaan Kakolan raunioitakin, mutta eiköhän tämä ole mukavampaa näin, veistelee Ojala.

Kakolan perheyhtiöissä on mukana Olli Ojalan Leena-vaimo, perheen kaksi lasta ja vävy.

Kakolanmäen uusin tulokas on Hotel Kakola. Se päätettiin avata syyskuussa koronatilanteesta huolimatta.

Yksityisten ihmisten kiinnostus hotelliin onkin ollut hyvä, ja viikonloppuisin hotellissa on ollut täyttä, ja jopa enemmän varauksia kuin etukäteen laskeskeltiin. Sen sijaan murhetta on tuottanut se, että kokoukset ja kongressit puuttuvat, samoin yritysasiakkaat.

-Onhan tämä kuin jäitä polttelisi. Se lohduttaa vähän, että tämä ei ole meistä kiinni, ja kaikki muutkin ovat tässä samassa tilanteessa, niin Turussa kuin koko maailmassakin. Täytyy vain jaksaa uskoa tulevaan ja toivoa parempia aikoja.

Loppuun Olli Ojala haluaa vielä luonnehtia yrittäjiä.

-Yrittäjät ovat sellainen hullu rotu, että vaikka miten koetellaan, me vain jatkamme. Suomi ei olisi mitään ilman yrittäjiä!

Heli Nieminen

Kommentit

Ylläpito 13.01.2021 klo 13:01

Kommentti poistettu ylläpidon toimesta.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa